Σάββατο 12 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κρατά κλειστά χαρτιά ο Ζαχόπουλος

Στα όσα προηγήθηκαν του απονενοημένου διαβήματός του, αναφέρθηκε στο χτεσινό σκέλος της κατάθεσής του στον δεύτερο ειδικό ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος, η κατάθεση του οποίου διακόπηκε εκ νέου λόγω κόπωσης και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Χτες ο Ζαχόπουλος φέρεται να καταθέτει στον ανακριτή ότι η 35χρονη πρώην ερωμένη του και ήδη προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό ήταν πολύ καλή στη δουλειά της και η αρχική συμπεριφορά της δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε να προβεί σε πράξεις όπως αυτές στις οποίες φέρεται να προχώρησε. Αναφερόμενος στην απόφασή του να παραιτηθεί, πληροφορίες λένε πως είπε ότι την πήρε όταν έμαθε πως η Εύη Τσέκου έχει επαφές με δημοσιογράφους. Αναφερόμενος, εξάλλου, στη συνάντηση που είχε με το Γιάννη Αγγέλου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, είπε ότι ήταν κόσμια και δε δέχτηκε πιέσεις να παραιτηθεί. Ο Ζαχόπουλος δεν αποκάλυψε όμως το λόγο που τον οδήγησε στο να αποφασίσει να αυτοκτονήσει.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ζαχόπουλος έχει ήδη αναφερθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα και γεγονότα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σε προηγούμενη κατάθεση του έχει επικεντρωθεί στη σχέση του με την Τσέκου και στον εκβιασμό που υπέστη.

Μετά το πέρας της κατάθεσης του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, ο ανακριτής θα κρίνει για την αποφυλάκιση ή όχι της Τσέκου, αλλά και για τα νέα πρόσωπα που θα κληθούν σε απολογία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ