Κυριακή 13 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2008
Αποτελέσματα και αλχημείες

Για τέταρτη μέρα σήμερα ο «Ρ» δημοσιεύει αναλυτικά αποτελέσματα φοιτητικών - σπουδαστικών εκλογών. Στην ιστοσελίδα της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. (www.pks.gr) μπορεί κανείς να βρει τα πιο πλήρη και έγκυρα αποτελέσματα από παντού. Πουθενά δε δημοσιεύονται πιο πλήρη στοιχεία. Ετσι γίνεται κάθε χρόνο. Η ΠΚΣ και ο «Ρ» δημοσιεύουν τα πιο πλήρη και έγκυρα αποτελέσματα.

Από τα αποτελέσματα που δίνουν στη δημοσιότητα οι υπόλοιπες παρατάξεις, λείπουν πάντα δεκάδες σύλλογοι... Και δεν είναι μόνο οι άλλες παρατάξεις που αφήνουν για λόγους εντυπώσεων, τις ψήφους δεκάδων χιλιάδων φοιτητών σπουδαστών... εκτός αποτελέσματος!

Είναι και η «Ελευθεροτυπία» που ισχυρίζεται ότι συγκεντρώνει μόνη της «διασταυρωμένα» αποτελέσματα. Πώς γίνεται να διασταυρώσει κάποιος το αποτέλεσμα σε μια σχολή, χωρίς να μιλήσει με όλα τα μέλη των παρατάξεων της Εφορευτικής Επιτροπής της σχολής; Θέτουμε το ερώτημα, γιατί εδώ και χρόνια, οι εκπρόσωποί της ΠΚΣ στις Εφορευτικές Επιτροπές δεν έχουν ρωτηθεί ποτέ από την «Ε» για κανένα αποτέλεσμα...

Η σκοπιμότητά της πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Παρουσιάζει εκείνους τους συλλόγους (ενίοτε με λάθη) που τη βοηθούν να κάνει την παρέμβαση που θέλει κάθε φορά, πότε υπέρ της ΠΑΣΠ, πότε υπέρ της ΕΑΑΚ, σήμερα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, πάντα ενάντια στην ΠΚΣ. Ετσι, την επομένη των εκλογών, η «Ε» παρουσίαζε αποτελέσματα σε 96 συλλόγους πανεπιστημίων (από 197 που έγιναν εκλογές) και σε 9 συλλόγους ΤΕΙ (από 69). Την Παρασκευή, το πήγε στους 132 συλλόγους πανεπιστημίων και 18 συλλόγους ΤΕΙ, βγάζοντας - άγνωστο πώς - την ΑΡΕΝ με 8,66% στα πανεπιστήμια και με 5,05% στα ΤΕΙ. Ούτε η ίδια η ΑΡΕΝ δεν τολμούσε δυο μέρες μετά τις εκλογές να ισχυριστεί ότι πήρε τέτοιο ποσοστό!

Οσο για την ΠΚΣ, η «Ε» της προσδίδει στασιμότητα στα πανεπιστήμια (με 16% παραγνωρίζοντας ότι πέρσι ήταν στο 15%) και πτώση στα ΤΕΙ (με 13,5% από δήθεν 18,4% πέρσι, ενώ τα πραγματικά ποσοστά της ΠΚΣ στα ΤΕΙ είναι 15,5% φέτος και 15,3% πέρσι).


Γ.Σ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ