Τετάρτη 16 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Νέα δολοφονία από τον ισραηλινό στρατό

Τα ισραηλινά τανκς σε ετοιμότητα έξω από τη Γάζα

Associated Press

Τα ισραηλινά τανκς σε ετοιμότητα έξω από τη Γάζα
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-

Σε άλλη μια «δολοφονία ακριβείας» προχώρησε ο ισραηλινός στρατός, χτες νωρίς το πρωί. Ισραηλινό αεροσκάφος έπληξε αυτοκίνητο στην Μπέιτ Λαχίγια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας τον διοικητή του στρατιωτικού σκέλους του «Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης» Ιμπραχίμ Αμπού Ολμπα, και τραυματίζοντας άλλους τρεις περαστικούς.

Παράλληλα, η ισραηλινή ηγεσία ανακοίνωνε ότι σήμερα θα επαναληφθούν οι μεταφορές καυσίμων προς τη Λωρίδα από τον τερματικό σταθμό του Νάχαλ Οζ, που είχαν διακοπεί την περασμένη βδομάδα μετά από επίθεση Παλαιστινίων μαχητών που πυροδότησε «αντίποινα» τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 16 Παλαιστινίους, μεταξύ των οποίων παιδιά. Ταυτόχρονα, οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ και αρκετές ύλες αρμάτων μάχης βρίσκονται σε ετοιμότητα λίγο έξω από τη Γάζα. Η χτεσινή πάντως επίθεση συνέπεσε με δημοσιοποίηση έκθεσης της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Δημόσια Επιτροπή για τα Βασανιστήρια στο Ισραήλ», όπου καταγγέλλεται η συστηματική χρήση ψυχολογικών βασανιστηρίων σε βάρος των Παλαιστινίων κρατουμένων, αναφέροντας λεπτομερώς έξι περιπτώσεις.

Τέλος, ο Αμερικανός πρώην Πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ, συνεχίζοντας την επίσκεψή του στην περιοχή, επανέλαβε την άποψη για «διάλογο» και με τη «Χαμάς», και προσφέρθηκε να λειτουργήσει ως «ενδιάμεσος» σε μια τέτοια προσπάθεια ανάμεσα στην οργάνωση και το Ισραήλ ή τις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ