Παρασκευή 18 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ
Εμπαίζουν χυδαία τους καπνοπαραγωγούς
  • Διπρόσωπη ως συνήθως η ηγεσία των ανώτατων συνδικαλιστικών οργανώσεων των αγροτών σπρώχνει με «άσφαιρα» αιτήματα τους μικρομεσαίους καπνοπαραγωγούς στην απογοήτευση και στην ήττα
  • ΚΚΕ: Να μην ανεχτούν άλλη κοροϊδία οι μικρομεσαίοι αγρότες

Σε παράσταση εμπαιγμού και χοντρής κοροϊδίας, εξελίχθηκε κατά το αναμενόμενο, το συλλαλητήριο καπνοπαραγωγών που διοργάνωσαν χτες στο κέντρο της Αθήνας οι καρεκλοκένταυροι των διοικήσεων των ΠΑΣΕΓΕΣ και ΓΕΣΑΣΕ. Το άμεσο πρόβλημα επιβίωσης που προκάλεσαν στο σύνολο των καπνοπαραγωγών οι πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων - στις οποίες οι Διοικήσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ υπήρξαν και παραμένουν ένθερμοι υποστηρικτές - «κατέβασε» στους δρόμους της Αθήνας αρκετούς καπνοπαραγωγούς.

Οι πρόεδροι των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ με περίσσιο θράσος τόλμησαν να μιλήσουν ακόμη και για «προσπάθεια εξαφάνισης της μικρομεσαίας αγροτιάς», όταν αυτοί με κάθε ευκαιρία έβαλαν και βάζουν πλάτη στο πλήρες ξεκλήρισμα των μικρών και φτωχών αγροτών και στη διαδικασία δημιουργίας των νέων ευρω-τσιφλικιών. «Ποντάροντας» στη δύναμη του προπαγανδιστικού μηχανισμού που διαθέτουν, προσπάθησαν να εμφανιστούν ως «αθώοι του αίματος» αλλά και «αγωνιστές» που παλεύουν για τα δίκαια των μικρομεσαίων αγροτών. Ομως, αυτοί ήταν που υποστήριζαν την αποσύνδεση των επιδοτήσεων από την παραγωγή, με το «φοβερό» επιχείρημα ότι οι Ελληνες αγρότες έχουν μεταβληθεί σε... εισοδηματίες και ότι η πολιτική της νέας ΚΑΠ θα...«σπρώξει» την παραγωγή. Βέβαια, για την περίπτωση της καπνοκαλλιέργειας έχουν να λένε ότι εκεί ευθύνονται οι «αδέξιοι» χειρισμοί της κυβέρνησης της ΝΔ και του τότε υπουργού Σ. Τσιτουρίδη, εμμένοντας φυσικά, αφού έτσι τους συμφέρει, στο αποπροσανατολιστικό επιχείρημα ότι το όλο αγροτικό πρόβλημα της χώρας, είναι κυρίως ζήτημα διαχείρισης και διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες. Βέβαια κανείς από αυτούς δεν τολμάει να πει, ποιο θα ήταν το κέρδος από μια χρονική αναβολή στην περικοπή της επιδότησης, αυτών των ανθρώπων που χτες κατέβηκαν στην Αθήνα αγωνιώντας για το μέλλον τους και των οικογενειών τους. Κανένα απολύτως, εκτός από μία μικρή παράταση ζωής, την οποία μάλιστα η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ως «περήφανη νίκη» που κατήγαγε στις Βρυξέλλες προς όφελος των καπνοκαλλιεργητών.

Αυτό που σήμερα προέχει είναι τα μέλη του συνεπούς αγροτικού κινήματος να «οργώσουν» στην κυριολεξία τα καπνοχώρια της Ελλάδας, με τα κείμενα και τις δηλώσεις υποταγής στη νέα ΚΑΠ των «καρεκλοκένταυρων» της ΠΑΣΕΓΕΣ και ΓΕΣΑΣΕ υπό μάλης και να τους ξεμπροστιάσουν στα μάτια των μικρομεσαίων παραγωγών. Πείθοντάς τους για την ανάγκη της μαζικής πάλης ενάντια στις αντιαγροτικές κατευθύνσεις της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και της συστράτευσής τους στον αγώνα για ένα άλλο μοντέλο γεωργικής ανάπτυξης, τον Παραγωγικό Συνεταιρισμό, στο πλαίσιο της Λαϊκής Εξουσίας και Οικονομίας, ως μοναδικό όρο για την επιβίωσή τους.

Σχόλιο του ΚΚΕ

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τους καπνοπαραγωγούς, υπογραμμίζεται: «Είναι μεγάλη η υποκρισία της κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων που έχουν υποστηρίξει τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ, να εμφανίζονται τώρα ως υποστηρικτές της επιδότησης των καπνοπαραγωγών. Το ίδιο ισχύει και για την ΠΑΣΕΓΕΣ και τη ΓΕΣΑΣΕ.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να μην ανεχτούν άλλο αυτή την κοροϊδία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ