Παρασκευή 18 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συμπαράσταση στον παλαιστινιακό λαό

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για τις δολοφονίες Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει με αγανάκτηση τις δολοφονικές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού, την Τετάρτη 16 Απρίλη, που στοίχισαν τη ζωή 20 Παλαιστινίων, ανάμεσά τους και 5 παιδιών. Από το Μάρτη πάνω από 120 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας και οι περισσότεροι είναι άμαχοι και μικρά παιδιά.

Οι επιθέσεις του ισραηλινού στρατού είναι ωμά εγκλήματα κατά του συνόλου του παλαιστινιακού λαού. Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός στηρίζει με όλα τα μέσα την ισραηλινή επιθετικότητα και τα εγκλήματα που διαπράττει. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να εξισώνεται ο θύτης με το θύμα ή με την πολιτική των δήθεν "ίσων αποστάσεων". Η στάση αυτή χαρακτηρίζει τις περισσότερες κυβερνήσεις των χωρών - μελών της ΕΕ, αλλά και τις πολιτικές κομματικές ομάδες μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Υπόλογη είναι και η ελληνική κυβέρνηση, που επικαλούμενη την ΕΕ δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της.

Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται με όλες του τις δυνάμεις στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού στην αντίστασή του κατά της βαρβαρότητας του ισραηλινού στρατού κατοχής και υποστηρίζει το δικαίωμα να αποκτήσει ο παλαιστινιακός λαός την ανεξαρτησία του και το δικό του κυρίαρχο και βιώσιμο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Καλεί το λαό μας να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, καταδικάζοντας αποφασιστικά την επιθετική πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και της ΕΕ που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και στρέφονται κατά όλων των λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ