Παρασκευή 18 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Και γενετικό φακέλωμα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Βαφτίζουν το φακέλωμα «συλλογή γενετικού υλικού» από κάθε πολίτη «που συλλαμβάνεται για αδίκημα», αλλά και από παρανόμους μετανάστες.

Την αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα «Ουάσινγκτον Ποστ», που αναφέρει στο χτεσινό της φύλλο ότι η «πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και θα προσθέτει στη βάση δεδομένων του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) γενετική πληροφόρηση για περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο».

Αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στην εφημερίδα ότι το πρόγραμμα θα προσθέσει περίπου 100.000 ανθρώπους το μήνα, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Ουάσινγκτον Ποστ», για πρώτη φορά, η βάση δεδομένων DNA θα συμπεριλάβει δεδομένα και για μη Αμερικανούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και των νομίμως διαβιούντων μονίμων κατοίκων που κρατούνται από τις αρχές των ΗΠΑ. Ειδικοί στα θέματα πολιτικών ελευθεριών δηλώνουν πάντως ότι οι νέοι κανόνες θα κάνουν αθώους πολίτες να υπόκεινται σε παρακολούθηση εγκληματία και θα επιτρέψει στο FBI να διατηρεί μονίμως ευαίσθητες γενετικές πληροφορίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ