Παρασκευή 18 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΙΛΗ
Απεργία στη βιομηχανία χαλκού

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.--

Εκ νέου σε απεργία βρίσκονται οι συμβασιούχοι που εκπροσωπούνται από τη Συνομοσπονδία των Εργαζομένων στη Βιομηχανία του Χαλκού - η οποία έχει 30.000 μέλη στην κρατική εταιρεία «Κοντέλκο» («Codelco») - διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Η κρατική εταιρεία εξόρυξης χαλκού της Χιλής «Codelco», η οποία παράγει το 1/5 της παγκόσμιας παραγωγής, ανακοίνωσε χτες Τετάρτη ότι ανεστάλησαν οι εργασίες στα τμήματά της σε Σαλβαδόρ και Ανδινα, εξαιτίας της απεργίας, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις της.

Στο μεταξύ, με συντριπτική πλειοψηφία το Κοινοβούλιο της Χιλής απέπεμψε την υπουργό Παιδείας, Γιάσνα Προβόστε, με τις κατηγορίες της διαφθοράς και της ανεπάρκειάς της να δώσει στοιχεία και αποδείξεις για την εξαφάνιση εκατομμυρίων δολαρίων από τα κονδύλια του υπουργείου που προορίζονταν για επιχορηγήσεις στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης. Είναι η πρώτη φορά εδώ και 36 χρόνια που αποπέμπτεται ένας υπουργός με αυτόν τον τρόπο και σύμφωνα με τα ΜΜΕ αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για την πρόεδρο Μισέλ Μπατσελέτ, η δημοτικότητα της οποίας και της κυβέρνησής της βυθίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ