Σάββατο 19 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Η πρόκληση δε θα μείνει αναπάντητη

Τα ταξικά συνδικάτα δε θα αφήσουν σε χλωρό κλαρί τους εργοδότες που τόλμησαν να διώξουν απεργούς από τη δουλειά τους

Με τρομοκρατικές μεθόδους που φθάνουν μέχρι και στην απόλυση πρωτοπόρων εργατών προσπαθεί η εργοδοσία να ανακόψει την αυξανόμενη επιρροή του ΠΑΜΕ στους τόπους δουλειάς, όπως αυτή εκφράστηκε και με την επιτυχία της απεργίας στις 16 Απρίλη. Στο Ηράκλειο της Κρήτης, η επιχείρηση «ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΕ» απέλυσε χτες δύο εργαζόμενους, μέλη του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, επειδή συμμετείχαν στην απεργία και πρωτοστατούσαν στην οργάνωση του αγώνα για την τήρηση του ωραρίου (12ωρα, σπαστό ωράριο) και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας (παραλαβή και μεταφορά προϊόντων ακόμα και μέσα στη βροχή, εντατικοποίηση, τρομοκρατία μέσω του συστήματος «μυστικός πελάτης» ο οποίος μαγνητοφωνούσε τους υπαλλήλους κ.ά.)

Η απάντηση του ταξικού κινήματος στις απολύσεις ήταν άμεση, με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Σωματείου Οικοδόμων στη διεύθυνση της επιχείρησης, ζητώντας την άμεση επαναπρόσληψη των δύο εργαζομένων. Δεν είναι η πρώτη φορά που εργατοϋπάλληλοι απολύονται γιατί συμμετείχαν σε απεργία ή διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της εργαζόμενης που απολύθηκε στη «ΣΠΡΙΝΤΕΡ ΑΕ» πριν 2 μήνες, επειδή συμμετείχε στην απεργία στις 12 Δεκέμβρη και καλούσε και τους συναδέλφους της να πράξουν το ίδιο.

Το μένος της ενάντια στην απεργία ξέσπασε πάνω στις πλάτες ενός Μπανγκλαντέζου μετανάστη και η εργοδοσία σε βιοτεχνία ιματισμού στα Πατήσια. Χτες ο εργοδότης ανακοίνωσε στον εργάτη ότι δεν έχει πια δουλειά επειδή συμμετείχε στην κινητοποίηση της Τετάρτης. Χαρακτηριστικό της αυθαιρεσίας που επικρατεί είναι ότι ο μετανάστης δούλευε εδώ και 2,5 χρόνια ανασφάλιστος και βρέθηκε στο δρόμο χωρίς καμία αποζημίωση. Στο πλευρό του εργάτη βρέθηκε άμεσα το κλαδικό Συνδικάτο που σημειώνει ότι η άδικη απόλυση δε θα μείνει αναπάντητη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ