Κυριακή 20 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

(ανέτοιμοι σ' όλα. Χτυπούν οι καμπάνες)

ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ κανείς τούτο τον καιρό ν' ακούσει από τους αρμόδιους για το μέγιστο θέμα της δασοπροστασίας, που έχουν και ευθύνες γι' αυτό να προβούν σε ανακοινώσεις, πως αξιοποιούνται όλες οι εμπειρίες που αποκτήσαμε με το φοβερό καλοκαίρι του 2007. Και πως όλοι οι υπεύθυνοι είναι όχι απλώς έτοιμοι αλλά πανέτοιμοι προκειμένου ν' αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα πράγματα δεν είναι έτσι. Τα στοιχεία που γίνονται γνωστά οδηγούν στο συμπέρασμα, πως παρ' όλη την περσινή δοκιμασία που συγκλόνισε την Ελλάδα, η Δασική Υπηρεσία και η Πυροσβεστική βρίσκονται στα ίδια και μπορεί σε χειρότερη κατάσταση μπροστά σε μια απειλή, που αν δεν αντιμετωπιστεί θα είναι ολοκληρωτικά καταστροφική για τα υπόλοιπα του δασικού πλούτου της χώρας.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ με μεγάλα κενά. Ενας αριθμός δείχνει την κατάσταση που επικρατεί, όταν 4.500 πυροσβέστες λείπουν από το χρειαζούμενο δυναμικό προκειμένου να υπάρξει μια αποτελεσματική προστασία του δάσους.

ΚΥΛΗΣΑΝ τόσοι μήνες από τις πυρκαγιές της περσινής χρονιάς, ιδιαίτερα αυτές της Πελοποννήσου και έβγαινε καθαρά και ξάστερα αυτό που έπρεπε να γίνει χωρίς να χαθεί ούτε μια μέρα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ η παρέμβαση των ταξικών συνδικάτων στο μέγα θέμα της δασοπροστασίας, έφεραν στο φως όχι μόνο τις τραγικές ελλείψεις αλλά και τα μέτρα, που πρέπει να παρθούν άμεσα. Με κεντρικό σύνθημα όχι στην εμπορευματοποίηση της γης. Τα δάση να γίνουν λαϊκή περιουσία.

ΤΑ συνδικάτα καυτηρίασαν τις τραγικές ελλείψεις που εξακολουθούν να υπάρχουν.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ όμως και πολλά πρακτικά ζητήματα, που ανακύπτουν και πρέπει ν' αντιμετωπιστούν. Στην περίπτωση αυτή η παρέμβαση εξαντλείται τυπικά στην αποστολή εγκυκλίων με οδηγίες, τις οποίες τις γνωρίζουν από τα περσινά.

ΑΠΛΑ για να υλοποιηθούν οι στόχοι αποψίλωσης, καθαρισμού των δασών, καθάρισμα χωματερών.

ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ η κοινή στάση των ομιλητών για την ανάγκη ίδρυσης ενιαίου φορέα Δασοπροστασίας. Το δάσος είναι λαϊκή περιουσία και γι' αυτό απαιτούμε τη συγκρότηση ενιαίου δημόσιου φορέα δασοπροστασίας.

ΤΟ ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα καλεί την εργατική τάξη, τα ταξικά συνδικάτα και τη νεολαία, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

ΟΛΑ τα παραπάνω για να γίνουν χρειάζονται χρήματα, επαρκή χρηματοδότηση γιατί αυτά, που διατίθενται για τη δασοπροστασία είναι τελείως ανεπαρκή για να υπάρξει πραγματική και επιτυχής δασοπροστασία.

ΣΤΑ χέρια του λαού και της νεολαίας η προστασία του δασικού πλούτου της χώρας. Είναι του λαού και του λαού τα χέρια μπορούν να την υπερασπιστούν.


Του
Νίκου ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ