Τρίτη 22 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
1η ΤΟΥ ΜΑΗ
Εντείνονται οι προετοιμασίες από τις ταξικές δυνάμεις

Κάλεσμα της ΟΒΣΑ για την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος

Με αποφασιστικότητα συνεχίζονται σε στεριά και θάλασσα οι προετοιμασίες του ΠΑΜΕ για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, με αιχμή της απεργιακής κινητοποίησης τις κλαδικές Συμβάσεις και την Κοινωνική Ασφάλιση. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος. Στον Πειραιά, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κοραή.

Την ώρα που ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας που κήρυξαν την 1η του Μάη, χτες η πλειοψηφία (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΑΠ) στη διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε για άλλη μια φορά για την Πρωτομαγιά την «καθιερωμένη» 4ωρη στάση εργασίας! Ενώ, όπως καταγγέλλουν με δελτίο Τύπου ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, «δε δίστασαν ακόμα και να διατυπώσουν τη θέση ότι η "Πρωτομαγιάτικη απεργία πρέπει να καταργηθεί"»! Θέση που διατύπωσε σύμφωνα με το δελτίο Τύπου ο Γιώργος Μαρουλάκης, πρόεδρος της Ενωσης Μαγείρων και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ!

Τα δύο σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων «να συστρατευτούμε για την οργάνωση και περιφρούρηση» της απεργίας «στους καταπέλτες των πλοίων», «να πρωτοστατήσουμε στη δημιουργία Επιτροπών Αγώνα μέσα και έξω από τα πλοία, να συγκρουστούμε με το σύνολο των προβλημάτων της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου».

Κάλεσμα της ΟΒΣΑ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος απευθύνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) στους επαγγελματίες, βιοτέχνες και μικρούς εμπόρους, τονίζοντας στην ανακοίνωσή της: «Οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ με τη συμμετοχή μας, στον εορτασμό της 1ης Μάη διαδηλώνουμε μαζί με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ, που ακολουθώντας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπηρετούν με συνέπεια την αύξηση της κερδοφορίας, του μεγάλου κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ