Παρασκευή 25 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Λαιμητόμος οι δικαστικές αποφάσεις της ΕΕ

Στις συνέπειες που θα έχει για τους εργαζόμενους η εξέλιξη των υποθέσεων «Viking Line», «Laval» και «Ruffert» αναφέρθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο Γ. Τούσσας

Τις αντιδραστικές αλλαγές στο Εργατικό Δίκαιο που προωθεί η ΕΕ, μέσα από την αξιοποίηση των αποφάσεων του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) - υποθέσεις «Viking Line», «Laval» και «Ruffert» - κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης «Δήλωση της Επιτροπής - Θέση σε εφαρμογή της οδηγίας για την απόσπαση των εργαζομένων κατόπιν των αποφάσεων του Δικαστηρίου», στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Με παρέμβασή του στη συζήτηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας τόνισε ανάμεσα σε άλλα ότι οι τρεις δικαστικές αποφάσεις έχουν ενιαία αιτιολογική σκέψη, που βασίζεται στις τέσσερις ελευθερίες κίνησης του κεφαλαίου που κατοχυρώνει η Συνθήκη του Μάαστριχτ, τις οδηγίες για την εσωτερική αγορά, την απόσπαση εργαζομένων, στο μετονομασμένο «ευρωσύνταγμα», στη «Συνθήκη της Λισαβόνας». Σημείωσε επίσης ότι «αμφισβητούνται Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, που έχουν κατοχυρωθεί με την πάλη των εργαζομένων στα πλαίσια της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας».

Οι προτάσεις του επιτρόπου Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων Vlandimir Spidla, των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Σοσιαλδημοκρατών κ.ά., να περιοριστεί το ζήτημα στην αυστηρότερη εφαρμογή της σχετικής οδηγίας για την απόσπαση των εργαζομένων, έπεσαν στο κενό. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι ακραιφνείς πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου χαιρέτισαν τις αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, «που επιτέλους έρχεται να εφαρμόσει το νομοθετικό πλαίσιο της Συνθήκης του Μάαστριχτ, τις ελευθερίες του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ