Παρασκευή 25 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΑΧΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διαγωνισμός υποκρισίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στον «Ευαγγελισμό»

Τις διαχρονικές ευθύνες του δικομματισμού στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας αναδεικνύει το ΚΚΕ

Διαμαρτυρία των γιατρών του Ευαγγελισμού(7.4.2008) για ικανοποίηση αιτημάτων τους αλλά και των αναγκών του νοσοκομείου
Διαμαρτυρία των γιατρών του Ευαγγελισμού(7.4.2008) για ικανοποίηση αιτημάτων τους αλλά και των αναγκών του νοσοκομείου
«Είναι μεγάλη η υποκρισία της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς καμώνονται πως δεν ξέρουν ότι ο χώρος του λεγόμενου "ΕΣΥ" ή των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας έχει μετατραπεί σε χώρο δράσης επιχειρηματιών και σε προθάλαμο των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και κλινικών» επισημαίνει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η Αχτίδα Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟΑ του ΚΚΕ και τονίζει:

«Αυτό είναι έργο των δικών τους κυβερνήσεων. Η κατάσταση αυτή επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά με την εντολή του διοικητή του "Ευαγγελισμού" προς τους διευθυντές των κλινικών για παραπομπή ασθενών για μια σειρά ακριβές εξετάσεις στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Ανεύθυνο δεν είναι και το ΠΑΣΟΚ, γιατί και με τις δικές του κυβερνήσεις άρχισαν τα δημόσια νοσοκομεία και το ΙΚΑ να στέλνουν ασθενείς για νοσηλεία και εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Εργαζόμενοι, μέσα και έξω από τα δημόσια νοσοκομεία, μη δέχεστε άλλο να σας κοροϊδεύουν. Ξέρετε καλά ότι χρόνια τώρα αναγκάζεστε να πηγαίνετε για μια σειρά εξετάσεις και να πληρώνετε στον ιδιωτικό τομέα, επειδή δεν υπάρχουν τα ανάλογα τμήματα σε επάρκεια ή το ανάλογο προσωπικό στο δημόσιο τομέα. Γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι να βρείτε ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στα δημόσια νοσοκομεία και πόσο δυσβάσταχτο το κόστος για να εξασφαλίσετε για τον άνθρωπό σας ένα κρεβάτι ΜΕΘ στον ιδιωτικό τομέα.

Την ίδια στιγμή, 150 κρεβάτια εντατικής θεραπείας στο δημόσιο παραμένουν κλειστά, ενώ είναι πλήρως εξοπλισμένα, επειδή δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό. Το αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι οι ιδιωτικές δαπάνες Υγείας από 25% των συνολικών δαπανών Υγείας το 1985, να φτάσουν το 42% το 1989, και το 46% το 2004. Ενώ με την κυβέρνηση της ΝΔ, έφτασε το 48% πριν την πρώτη αναθεώρηση του ΑΕΠ και το 57% μετά την αναθεώρηση του ΑΕΠ το 2007.

Με κυβέρνηση της ΝΔ, μπήκαν ακόμα τα εισιτήρια στα τακτικά ιατρεία, ενώ με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, φορτώθηκε όλο το βάρος λειτουργίας των νοσοκομείων στα ασφαλιστικά ταμεία, άνοιξαν τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία μέσα στα ίδια τα δημόσια νοσοκομεία, παραδόθηκαν μια σειρά υπηρεσίες των νοσοκομείων, καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, πλυντήρια στους διαφόρους εργολάβους. Με την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχει φτάσει το ΙΚΑ να δίνει το 52% των δαπανών του για νοσήλια και εξετάσεις των ασφαλισμένων του στους διαφόρους εμπόρους της Υγείας».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας και όχι μόνο, αυτοαπασχολούμενοι, βιοπαλαιστές γυρίστε την πλάτη σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μη δώσετε καμία εμπιστοσύνη στη δημαγωγία του ΣΥΝ που μιλάει για "υγιή συνύπαρξη" δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας. Δεν μπορεί να συμβιβαστεί η προστασία της υγείας και τα δικαιώματα των εργαζομένων με τη δράση των εμπόρων της Υγείας. Συστρατευτείτε στον αγώνα με το ΚΚΕ, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, την Πρόνοια και την Ασφάλιση. Για μια Λαϊκή Συμμαχία, για Λαϊκή Εξουσία που στο κέντρο της θα είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του, που ο παραγόμενος πλούτος και η επιστήμη θα είναι στην υπηρεσία των ανθρώπων του μόχθου».

Συνέχεια στο χαρτοπόλεμο

Εν τω μεταξύ, και χτες δόθηκε νέα συνέχεια στον πόλεμο ανακοινώσεων ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό Υγείας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου επανέφερε το θέμα του «Ευαγγελισμού», ενώ έκανε κριτική στον υπουργό Υγείας για τις υποσχέσεις του για προσλήψεις προσωπικού, το «συμμάζεμα» των δαπανών στα φάρμακα, και τις υψηλές ιδιωτικές δαπάνες Υγείας στη χώρα μας. Με τη σειρά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τον κατηγόρησε ότι δεν «δικαιολογείται, όμως, η αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα και σε δηλώσεις τους, τις οποίες προφανώς ή δεν άκουσε ή δεν αντιλήφθηκε το νόημά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ