Τετάρτη 30 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
Θέατρο
Παίζουν... εκτός έδρας

Την «Πάπισσα Ιωάννα» του Εμμανουήλ Ροΐδη θα παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, στο θέατρο «Βεάκη» (2-18/5). Τα σκηνικά είναι της Ερσης Δρίνη, τα κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ και η μουσική του Ευγένιου Βούλγαρη. Παίζουν: Μαρία Κατσιαδάκη, Αρης Τρουπάκης, Χρήστος Μαλάκης, Μαριάνθη Φωτάκη, Δήμητρα Λαρεντζάκη, Αλέξανδρος Τσακίρης, Χριστίνα Κουλουμπή. Η παράσταση αναδεικνύει το σατιρικό πνεύμα του συγγραφέα, ο οποίος με χιούμορ και κατανόηση των ανθρώπινων αδυναμιών θίγει τον τρόπο διοίκησης της Εκκλησίας κατά το Μεσαίωνα. Ο μύθος είχε απασχολήσει ιστορικούς και λογοτέχνες. Το μυθιστόρημα βασίζεται στο μεσαιωνικό θρύλο της πάπισσας Ιωάννας, σύμφωνα με τον οποίο μια γυναίκα βρέθηκε στο θρόνο του Βατικανού στα χρόνια 855-858. Το μυθιστόρημα, που θεωρείται το σημαντικότερο από τα έργα του Ροΐδη, αφορίστηκε «ως αντιχριστιανικό και κακόηθες» από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ ο ίδιος ο Ροΐδης διώχτηκε δικαστικά.

  • «Ο πατέρας», του Στρίντμπεργκ, ανοίγει τις «Θεατρικές Συναντήσεις», το θεατρικό φεστιβάλ που καθιερώνει από φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Καλαμαριάς. Η παράσταση του θεάτρου «Στοά» θα παρουσιαστεί (7-11/5) στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Μεταμορφώσεως 7-9 & Αργυρουπόλεως, Καλαμαριά. Τηλ. 2310.458.591). Παίζουν: Θανάσης Παπαγεωργίου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιώργος Ζιόβας, Πολύκαρπος Πολυκάρπου, Νάντια Περιστεροπούλου, Αλέκος Κούρος, Αννα Κοζαδίνου, Στέφανος Καλαϊτζής. Σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου, σκηνικά - κοστούμια Λέας Κούση.
  • Το θέατρο «Αλμα» σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ, θα παρουσιάσουν (2-25/5) το έργο του Ιψεν «Τζον Γαβριήλ Μπόρκμαν», στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλακόπουλου και μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ. Παίζουν: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Κατερίνα Μαραγκού, Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιώργος Μοσχίδης κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ