Τετάρτη 30 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΘΗΝΑΣ
Από αύριο οι αυξήσεις στα εισιτήρια

«Φωτιά» στο κόστος των μετακινήσεων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς βάζει από αύριο, Πρωτομαγιά, η κυβέρνηση, με αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, που φτάνουν μέχρι 150%! Στις αυξήσεις αυτές, θα προστεθούν από 19 Μάη και οι μεσοσταθμικές αυξήσεις 5% που αποφασίστηκαν τόσο στα κόμιστρα σε ταξί, φορτηγά ΔΧ και βυτιοφόρα υγρών καυσίμων, όσο και στα εισιτήρια των υπεραστικών και αστικών ΚΤΕΛ.

Συγκεκριμένα, από αύριο, στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, καταργούνται τα μεμονωμένα εισιτήρια και καθιερώνεται το ενιαίο για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ετσι, όσοι δε χρησιμοποιούν κάρτα απεριορίστων διαδρομών, θα επιβαρυνθούν από 60% (λεωφορεία - τρόλεϊ) έως 100% (τραμ). Από 1η Γενάρη 2009 η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου θα υπερδιπλασιαστεί και θα φτάσει στο ένα ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο επιβάτης του τραμ (σήμερα πληρώνει το πιο φτηνό εισιτήριο 40 λεπτά για πέντε στάσεις), θα κληθεί να καταβάλει 1 ευρώ (αύξηση 150%)!

Με τη νέα «τιμολογιακή πολιτική», το ενιαίο εισιτήριο των 80 λεπτών θα ισχύει για όλα τα μέσα για 1,5 ώρα. Η κυβέρνηση για να εξωραΐσει την πολιτική των «τσουχτερών» αυξήσεων, προχωρά σε μειώσεις στο κόστος των καρτών απεριορίστων διαδρομών. Ουσιαστικά, βέβαια, με αυτό τον τρόπο επιδιώκει να στρέψει το επιβατικό κοινό στην αγορά καρτών, ώστε να προκαταβάλλουν έτσι το κόστος των μετακινήσεών τους.

Με τις «τσουχτερές» αυξήσεις σε συγκοινωνίες και μεταφορές, σε συνδυασμό με αυτές των διοδίων (180%) και των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών (200%), η κυβέρνηση επιφέρει ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στα ισχνά εισοδήματα των λαϊκών νοικοκυριών, υποβαθμίζοντας παραπέρα την αγοραστική τους δύναμη. Το κύμα των αυξήσεων αναμένεται να συνεχιστεί και με τις τιμές των εισιτηρίων του ΟΣΕ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει σχετικό αίτημα της διοίκησης του Οργανισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ