Παρασκευή 2 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2008
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Μήνυμα αντίστασης από Ορεστιάδα μέχρι Καστοριά

«Το δρόμο του αγώνα διαλέγει ο λαός, ανθρώπινος δε γίνεται ο καπιταλισμός». Αυτό το σύνθημα βρήκε έκφραση χτες μέσα από τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ που έγιναν σε κάθε πόλη της Μακεδονίας και της Θράκης, από την Ορεστιάδα μέχρι την Καστοριά.

Απεργιακές συγκεντρώσεις και μαχητικές διαδηλώσεις, που ολοκληρώθηκαν με καταθέσεις στεφάνων στη μνήμη των επώνυμων και ανώνυμων ηρώων της εργατικής τάξης, πραγματοποιήθηκαν σε:Μουδανιά, Σέρρες, Βέροια, Νάουσα, Εδεσσα, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Λιτόχωρο, Κιλκίς, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Καστοριά, Γρεβενά, Φλώρινα, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Θάσο και Δράμα.

Μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις έγινε στις Σέρρες. Στην πλατεία Ελευθερίας σε κοινό μέτωπο βρέθηκαν εργάτες, αγρότες, σπουδαστές, ενώ στη συγκέντρωση χαιρέτισε εκπρόσωπος της Ενωσης Συγγραφέων Σερρών.

Από την ιδιαίτερα μαζική και μαχητική συμμετοχή των μεταναστών, κάτω από τα πανό και τις σημαίες του ΠΑΜΕ, αλλά και των νέων εργαζομένων, σημαδεύτηκε η διαδήλωση στην Κατερίνη. Μεγάλη ήταν και η απεργιακή κινητοποίηση που διοργάνωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων στο Λιτόχωρο, με μαζική συμμετοχή εργαζομένων όλων των κλάδων.

Οι γουνεργάτες της Σιάτιστας, βρέθηκαν και πάλι στην πρώτη γραμμή της ταξικής πάλης, σηματοδοτώντας το μόνο δρόμο που μπορεί να οδηγήσει σε ικανοποίηση των δίκιων τους. Και μαζί με τους οικοδόμους αλλά και εργάτες άλλων κλάδων συγκρότησαν τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στην Κοζάνη.

Στη Δράμα, απολυμένοι της «Σόφτεξ», που ζουν στο πετσί τους την πολιτική διαχείρισης της φτώχειας και της ανεργίας που γεννά το σύστημα, μπήκαν στο μέτωπο των ταξικών δυνάμεων, στο δρόμο της σύγκρουσης με την πολιτική που εξασφαλίζει μόνο κέρδη για το κεφάλαιο και ρίχνει ψίχουλα στους εργαζόμενους. Στο δρόμο που καιρό τώρα επέλεξαν και συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι των Πετρελαίων στην Καβάλα κ.α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ