Παρασκευή 2 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2008
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χιλιάδες παρόντες στο ταξικό προσκλητήριο

Οι εκπρόσωποι των ταξικών συνδικάτων έστειλαν μήνυμα συναδέλφωσης στους εργαζόμενους της γειτονικής ΠΓΔΜ και όλων των βαλκανικών χωρών

Motion Team

Χιλιάδες εργάτες Ελληνες και μετανάστες, υπάλληλοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι της πόλης και της υπαίθρου, αγρότες, γυναίκες, νέοι της Θεσσαλονίκης έδωσαν το «παρών» στο προσκλητήριο των ταξικών δυνάμεων και αντάμωσαν στη μεγάλη πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Λίγα μέτρα μακριά από το χώρο θυσίας των εργατών του Μάη του '36, επαναβεβαίωσαν την απόφασή τους, να βγουν νικητές στη μάχη κόντρα στην πλουτοκρατία και τον ιμπεριαλισμό. Να ανατρέψουν το σύστημα της εκμετάλλευσης και να οικοδομήσουν τη δική τους οικονομία και εξουσία που θα είναι στη δούλεψη των λαϊκών αναγκών.

Η χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση με μαζική συμμετοχή εργαζομένων από όλους τους κλάδους δουλειάς, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επιβεβαίωσε ότι καθημερινά ολοένα και περισσότεροι είναι οι άνθρωποι του μόχθου που συνειδητοποιούν τη δύναμη που έχουν και αποφασίζουν να πάρουν την υπόθεση της ζωής τους στα χέρια τους. Συστρατεύονται με τις ταξικές δυνάμεις.

Από το βήμα της συγκέντρωσης, οι εκπρόσωποι των ταξικών συνδικάτων έστειλαν μήνυμα συναδέλφωσης στους εργαζόμενους της γειτονικής ΠΓΔΜ, όλων των βαλκανικών χωρών. Δήλωσαν ότι κοινό ταξικό συμφέρον είναι να «πετάξουν» τους ιμπεριαλιστές από την περιοχή και όχι να υποταχθούν στα σχέδιά τους για πυροδότηση τεχνητών αντιπαραθέσεων.


Motion Team

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Σ. Ζαριανόπουλος, ΓΓ του ΕΚΘ, ο Β. Αρτεμίου Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΕΕΠ, η Μ. Παρλάκογλου πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο Καζίνο Θεσσαλονίκης και η Γ. Κορομπόκη από τη Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ.

Ανακλήθηκαν δύο απολύσεις

Από το βήμα της συγκέντρωσης ανακοινώθηκε ότι ακόμη μία μάχη με την εργοδοσία και τα συνδικαλιστικά της δεκανίκια έληξε νικηφόρα. Μετά από πολυήμερο αγώνα των ταξικών δυνάμεων, προχτές Τετάρτη ανακλήθηκαν οριστικά οι απολύσεις δύο εργαζομένων από το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στη Θέρμη.

Ακολούθησε μαχητική διαδήλωση στους δρόμους της πόλης, με τα τρακτέρ στην κεφαλή να ανοίγουν το δρόμο. Οι χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, συγκροτημένα κάτω από τα πανό των σωματείων τους, φωνάζοντας συνθήματα, πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους.

Η διαδήλωση κατέληξε στο χώρο θυσίας των εργατών του Μάη του '36, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου. Εκεί, κατέθεσαν στεφάνι εκπρόσωποι της ΚΟΘ του ΚΚΕ, των Οργανώσεων Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, αλλά και των δεκάδων συνδικάτων και μαζικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ