Παρασκευή 2 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2008
ΑΤΤΙΚΗ
Απεργία - καταγγελία των εργοδοτικών εγκλημάτων

Συγκεντρώσεις σε Ελευσίνα, Λαύριο, Μέγαρα

Μαζικές, μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν χτες σε Ελευσίνα, Λαύριο και Μέγαρα. Στην Ελευσίνα η συγκέντρωση της Γραμματείας Θριασίου του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ηρώων ήταν μαζική και μαχητική με σημαντική συμμετοχή πολλών νέων, γυναικών και συνταξιούχων. Στους χαιρετισμούς συνδικάτων και φορέων και στην κεντρική ομιλία του Αντώνη Χοροζάνη, εκφράστηκε η καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους εργασίας, που θερίζουν τους εργαζόμενους στην περιοχή του Θριασίου. Οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία που κατέληξε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Εκεί κατατέθηκε στεφάνι τιμώντας τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που έχασαν τη ζωή τους στο μπλόκο της Ελευσίνας.

Στο Λαύριο έγινε μαζική συγκέντρωση στο άγαλμα Μεταλλωρύχων, την οποία διοργάνωσε η Γραμματεία Λαυρεωτικής του ΠΑΜΕ. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης που κατέληξε έξω από τα παλιά γραφεία της Γαλλικής Εταιρείας όπου κατατέθηκε στεφάνι στη μνήμη του μεταλλωρύχου Γ. Συρίγου που έπεσε νεκρός το 1929 κατά τη διάρκεια πολυήμερης απεργίας για καλύτερους μισθούς και ανθρώπινη εργασία.

Δυναμική και αγωνιστική ήταν και η συγκέντρωση στα Μέγαρα, που διοργάνωσε το ταξικό Εργατικό Κέντρο Μεγάρων στην πλατεία Ηρώων της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ