Παρασκευή 2 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2008
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
Τίμησαν τη γιορτή της τάξης τους

Εκδήλωση στην πλατεία Αμερικής, προχτές Τετάρτη

Πλήθος μεταναστών συμμετείχε στην εκδήλωση της περασμένης Τετάρτης
Πλήθος μεταναστών συμμετείχε στην εκδήλωση της περασμένης Τετάρτης
Τη μεγαλύτερη γιορτή της τάξης τους, την Εργατική Πρωτομαγιά, τίμησαν την Τετάρτη το απόγευμα εργάτες και εργάτριες, ντόπιοι και μετανάστες, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αμερικής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Παραρτήματος Κυψέλης - Αχαρνών - Κ. Πατησίων του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, της Επιτροπής Αγώνα Πατησίων - Κυψέλης - Αχαρνών, του Συλλόγου Γυναικών Πατησίων και των Επιτροπών Ειρήνης Αχαρνών, Πατησίων, Ριζούπουλης, Κυψέλης.

Η Πρωτομαγιά, για εμάς τους εργάτες, είναι μέρα διατύπωσης στόχων πάλης και αιτημάτων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής και λαϊκής οικογένειας, τόνισε ο Γιάννης Ζιώγας, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και στέλεχος του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η όποια κατάκτηση, μικρή ή μεγάλη, περνάει μέσα από τη σύγκρουση με το μεγάλο κεφάλαιο.

«Η Πρωτομαγιά είναι μέρα που το σύνθημα "προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε" παίρνει σάρκα και οστά, αποτελεί πεδίο δόξης λαμπρόν να γίνει σαφές για την εργατική τάξη παγκοσμίως ότι δεν έχει να χωρίσει τίποτα, ότι τα προβλήματα που βιώνουν οι εργάτες είναι κοινά, ότι ο υπεύθυνος για τη δεινή τους κατάσταση είναι το μεγάλο κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός», επισήμανε.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης απαγγέλθηκαν ποιήματα του Μπρεχτ και του Τ. Λειβαδίτη, ενώ ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με συγκροτήματα Κούρδων και Βουλγάρων καθώς και αφιέρωμα στο ελληνικό εργατικό τραγούδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ