Παρασκευή 2 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποταγή στο θανάσιμο ανταγωνισμό

Τη νοικοκυρά που δε θέλει να ζυμώσει κι όλη μέρα - και στην προκειμένη περίπτωση χρόνια ολόκληρα - κοσκινίζει, θυμίζει η τακτική της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας όσον αφορά την εφαρμογή του μοριακού ελέγχου (μέθοδος ΝΑΤ) του αίματος. Πριν δυο χρόνια συγκρότησε Διακομματική Επιτροπή, η οποία έθεσε τις βασικές προϋποθέσεις για την κάλυψη των μονάδων αίματος με τη μέθοδο ΝΑΤ και, μέσα από μια βασανιστική πορεία, έφτασε στο στάδιο για την απόφαση με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες για την κάλυψη των μονάδων.

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες - δύο όλες κι όλες - έχουν επιδοθεί σε ένα θανάσιμο ανταγωνισμό με όποιο μέσο διαθέτουν -όπως οι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για να αποκλείσουν η μία την άλλη. Και αντί το υπουργείο Υγείας να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στις διαπραγματεύσεις έτσι που να καταλήξει σε μια απόφαση - και να είναι έτοιμο για την υπογραφή της σύμβασης όποτε βγουν οι αποφάσεις απ' το ΣτΕ - οδηγεί τη Διακομματική Επιτροπή σε συνεδριάσεις άνευ ουσίας. Η τελευταία συνεδρίαση της Διακομματικής έγινε στις 30.4.2004 και η επόμενη έχει καθοριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 5.5.2008.

Στην πράξη δηλαδή η κυβέρνηση δείχνει υποταγμένη στο θανάσιμο ανταγωνισμό των πολυεθνικών - εκτός αν αποδείξει, και μάλιστα επειγόντως, το αντίθετο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ