Παρασκευή 2 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2008
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΟΣ
Παίρνουμε δύναμη από την ταξική πάλη

Αποσπάσματα από την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

«Δεν έχουμε περιθώρια για καθυστέρηση. Παίρνουμε δύναμη από την Εργατική Πρωτομαγιά. Παίρνουμε δύναμη από την ταξική πάλη που είναι το αναγκαίο και αναντικατάστατο στοιχείο της προοδευτικής εξέλιξης της κοινωνίας, η κινητήρια δύναμη των εξελίξεων».

Με τα λόγια αυτά ο Γ. Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης, κάλεσε σε ένταση της πάλης για την καλύτερη οργάνωση της εργατικής τάξης σε ταξική κατεύθυνση.

«Δίνουμε, συνέχισε, όλες μας τις δυνάμεις για την οργάνωση της εργατικής τάξης στα συνδικάτα, τη βελτίωση της λειτουργίας τους, το δυνάμωμα των δεσμών τους με τους εργαζόμενους». Για την ταξική ενότητα της εργατικής τάξης και τη συμμαχία με τη φτωχή αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη συγκρότηση και άλλων Επιτροπών Αγώνα στους χώρους δουλειάς, στις εργατικές γειτονιές. «Με αυτό τον προσανατολισμό οργανώνουμε την αντίσταση κατά των αντεργατικών μέτρων, συνεχίζουμε τη μάχη των Συλλογικών Συμβάσεων, τον αγώνα για τα προβλήματα της εργατικής τάξης».

Τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας

«Τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας, που έδωσαν τη ζωή τους, διαπαιδαγωγώντας ολόκληρες γενιές. Η θυσία τους μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε στην ανειρήνευτη πάλη κατά της πλουτοκρατίας, κατά του ιμπεριαλισμού, χωρίς να βάλουμε νερό στο κρασί μας», τόνισε πιο κάτω και συνέχισε: «Αντιπαλεύουμε όλες τις αστικές και οπορτουνιστικές θεωρίες που αμφισβητούν τον πρωτοπόρο και ανατρεπτικό ρόλο της εργατικής τάξης. Είναι η τάξη που παράγει τον πλούτο, που τον καρπώνονται οι πλουτοκράτες. Γι' αυτό έχει κάθε λόγο να μπει μπροστά στην πάλη για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος». Για να καταλήξει: «Εχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας, αλλά και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας ότι θα τα καταφέρουμε. Ας μην καρτερούνε να λυγίσουμε.

ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ. ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

  • Ο Π. Τσίρκας, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και γραμματέας της ΔΗΣΕΚ, χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η Εργατική Πρωτομαγιά «είναι μέρα γιορτής και αγώνα των εργατών και όχι των κεφαλαιοκρατών, είναι μέρα ταξικής γιορτής ενάντια στον ταξικό μας αντίπαλο» και κατήγγειλε τις ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που προσπαθούν να κρατούν δέσμιους τους εργαζόμενους. Ο Φ. Βαρδής, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστής στον ΟΤΕ, τόνισε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να απορρίψουν τα δικομματικά/ διπολικά σενάρια, να γυρίσουν την πλάτη στις δυνάμεις που υπονομεύουν τους αγώνες τους και να δυναμώσουν τον ταξικό πόλο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ