Παρασκευή 2 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2008
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μέχρι την τελική νίκη

Μεγάλες συγκεντρώσεις και στους τέσσερις νομούς

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Με μαζικές και δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών και σε μικρότερες πόλεις της περιοχής, οι Θεσσαλοί εργαζόμενοι και μαζί τους μετανάστες και συνταξιούχοι, ανέδειξαν τον αγωνιστικό, ταξικό χαρακτήρα της Πρωτομαγιάς κι έστειλαν το μήνυμα ότι η εργατική τάξη θα συνεχίσει και θα εντείνει τους αγώνες της μέχρι την τελική ταξική νίκη.

Αντίθετα, για μια ακόμα φορά, αποδείχτηκε ότι οι συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος δε «συγκινούν» τους εργαζόμενους, καθώς στις «συγκεντρώσεις» που διοργάνωσαν συμμετείχαν μόνο μερικές δεκάδες «συνδικαλιστικών παραγόντων».

Στη Λάρισα η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, με τους εργάτες να κρατούν κόκκινες σημαίες και πανό στα οποία αναγράφονταν οι ταξικές διεκδικήσεις. Στην ομιλία του ο Τάκης Τσιόγκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, επισήμανε ότι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, που στηρίζεται στο κέρδος και η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που εκφράζει και υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματα που βιώνει η εργατική οικογένεια. Και υπογράμμισε ότι το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα παλεύουν για νέες κατακτήσεις προς όφελος των εργαζομένων, σε δύσκολους καιρούς όπου η αστική τάξη, οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί της εκπρόσωποι προσπαθούν να καλλιεργήσουν τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια, το συμβιβασμό με το «εφικτό» του κεφαλαίου.

Στη συγκέντρωση και στην πορεία που ακολούθησε παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, από τους Δ. Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και τους Γ. Χώτο, Α. Σκυλλάκο, Γ. Χαρίτο, Τ. Τσιαπλέ, μέλη της ΚΕ. Απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν, επίσης, στα Φάρσαλα, στον Τύρναβο και στην Ελασσόνα.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τον δήμαρχο Λαρισαίων, Κ. Τζανακούλη, για τη φιέστα που διοργάνωσε ανήμερα της Πρωτομαγιάς. Μια πανηγυριώτικη γιορτή στο χώρο της Αβερώφειας Γεωργικής Σχολής που θυμίζει ανάλογες εκδηλώσεις στην περίοδο της χούντας. Οπως επισημαίνει το ΕΚΛ, στόχος αυτής της προσπάθειας της δημοτικής αρχής είναι να ωθήσουν την εργατική τάξη στα πανηγύρια, να στείλουν τους εργαζόμενους στην εξοχή, μακριά από τους αγώνες για εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Στο Βόλο η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην πλατεία δημαρχείου όπου μίλησε ο Γ. Ρούσας, στέλεχος του ΠΑΜΕ, ενώ οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν, διά βοής, το υπόμνημα του ΠΑΜΕ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την Ευρωσυνθήκη. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του καπνεργάτη. Απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν στη Σκόπελο και στον Αλμυρό.

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων - μίλησε ο Δ. Αρμάγος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και χαιρέτισε εκπρόσωπος των μεταναστών - καθώς και στο Παυσίλυπο της Καρδίτσας, όπου μίλησε ο Β. Κρανιάς και χαιρέτισε εκπρόσωπος των φοιτητών της Κτηνιατρικής Σχολής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ