Παρασκευή 2 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2008
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Να καρπωθεί ο λαός τον πλούτο που παράγει

Μεγάλες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Γιάννενα, Αγρίνιο και Κέρκυρα.

ΠΡΕΒΕΖΑ
ΠΡΕΒΕΖΑ
Εκατοντάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι συμμετείχαν δυναμικά στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις πόλεις της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Από την Κέρκυρα έως τη Ναύπακτο δόθηκε ξεκάθαρο μήνυμα ταξικής ενότητας και λαϊκής συμμαχίας ενάντια στην πλουτοκρατία και τον ιμπεριαλισμό.

Στα Γιάννενα, εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους αντάμωσαν στο δημαρχείο. Την ανάγκη της σύγκρουσης με την πολιτική των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, της οικοδόμησης της λαϊκής συμμαχίας, ώστε οι εργάτες μαζί με το λαό να καρπωθούν τον πλούτο που παράγουν, επισήμανε στην κεντρική του ομιλία ο Γιάννης Καραμάνης. Προηγήθηκε χαιρετισμός από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ του νομού που μαζί με τα Σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Φαρμάκου και Συνταξιούχων του ΙΚΑ συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στην κεφαλή της πορείας, δέσποζε το πανό του ΠΑΜΕ «Ταξική Ενότητα - Λαϊκή συμμαχία κατά της πλουτοκρατίας και του ιμπεριαλισμού». Ακολουθούσαν οι διαδηλωτές, κρατώντας κόκκινες σημαίες και τα λάβαρα του ΠΑΜΕ.

Σε Αρτα, Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα εργάτες από όλους τους κλάδους συμπορεύτηκαν για άλλη μια φορά με το ΠΑΜΕ και γύρισαν την πλάτη στους εκπροσώπους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και σε «αριστεριστές» που πραγματοποίησαν από κοινού αναιμικές και ισχνές συγκεντρώσεις.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Στο Αγρίνιο από νωρίς το πρωί δόθηκε με επιτυχία η μάχη της περιφρούρησης στον Αγροτικό Συνεταιρισμό «ΑΧΕΛΩΟΣ» από τις ταξικές δυνάμεις. Εγινε πορεία από την πλατεία Δημοκρατίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των καπνεργατών με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και τον Εμπορικό Σύλλογο.

Μήνυμα ταξικής ενότητας έστειλαν και οι εργαζόμενοι της Κέρκυρας, με έντονη την παρουσία των ιδιωτικών υπαλλήλων, των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των οικοδόμων. Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Σαρόκο. Δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Λευκάδα, Ναύπακτο, Μεσολόγγι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η μάχη δόθηκε σε όλη τη χώρα (2012-02-08 00:00:00.0)
Μαζικές συγκεντρώσεις στη Βορειοδυτική Ελλάδα (2011-12-02 00:00:00.0)
Μυριόστομο μήνυμα αντίστασης (2010-02-12 00:00:00.0)
Τίμησαν ταξικά την Πρωτομαγιά (2009-05-02 00:00:00.0)
Ξεκάθαρο το μήνυμα (2006-05-02 00:00:00.0)
Δυναμικές παρεμβάσεις (2002-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ