Παρασκευή 2 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2008
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Επίθεση σε ομάδα περιφρούρησης

Επίθεση δέχτηκε χτες το πρωί ομάδα περιφρούρησης των Σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης από ανθρώπους της εργοδοσίας, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται με σπασμένο χέρι στο Θριάσιο Νοσοκομείο ο Κώστας Βαρβάκης, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά. Ελαφρά τραυματίστηκε και ο μεταλλεργάτης Κώστας Βογιατζόγλου. Οι δύο εργάτες μαζί με άλλους συναδέλφους τους εντόπισαν σε καρνάγιο τον εργολάβο μαζί με τους δύο γιους του και λιγοστά ακόμα μέλη του συνεργείου του να εκτελούν εργασίες. Στην προσπάθειά τους οι εργάτες να υπερασπίσουν την πρωτομαγιάτικη απεργία ξυλοκοπήθηκαν άγρια.

Τα Σωματεία με δελτίο Τύπου καταγγέλλουν «το τραμπούκικο και εγκληματικό χτύπημα της εργοδοσίας». «Η ταξική πάλη των Σωματείων μας - τονίζουν - η οποία έχει συσπειρώσει σε αγωνιστική κατεύθυνση το σύνολο των εργαζομένων στο χώρο ενοχλεί την εργοδοσία, η οποία επιστρατεύει κάθε μέσο για να μας κάμψει». Τα Σωματεία διαμηνύουν ότι «η τρομοκρατία δε θα περάσει» και κάνουν σαφές ότι «η απάντησή μας θα είναι άμεση και αποφασιστική. Ατσαλώνουμε την ενότητά μας, περιφρουρούμε τον ταξικό μας προσανατολισμό και σχεδιάζουμε τους επόμενους αγώνες», «μέχρι την τελική νίκη, μέχρι η τάξη μας να διαφεντεύει και να ορίζει η ίδια την τύχη της».

Τα σωματεία της Ζώνης σε έκτακτη χτεσινή συνεδρίασή τους αποφάσισαν για σήμερα 24ωρη απεργία στα καρνάγια Κατσουλάκη, Βερτόπουλου και Ψαρού, δίνοντας τη δική τους απάντηση στην προσπάθεια τρομοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ