Παρασκευή 2 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2008
Εκδήλωση για τους νεκρούς της Ζώνης

Με μια σεμνή εκδήλωση οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, συσπειρωμένοι στα ταξικά τους συνδικάτα, τίμησαν την Τετάρτη το πρωί τους νεκρούς της Πρωτομαγιάς, τους νεκρούς που μετράει η εργατική τάξη, στο χώρο της Ζώνης, στα κρεματόρια της εργοδοσίας.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο στάσης εργασίας, 11 με 2 το μεσημέρι, μπροστά στο μνημείο που έχουν στήσει οι εργάτες μέσα στο χώρο της Ζώνης, το οποίο ταυτόχρονα αποτελεί σύμβολο για την ένταση του αγώνα, για την ενίσχυση της κινητήριας δύναμης της ταξικής πάλης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, από τα Σωματεία της Ζώνης είχε προγραμματιστεί και μεταφορά κοντέινερ από τη Ζώνη, στο χώρο του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού (ΒΙΠΑΣ) προκειμένου να στεγάσει τα παραρτήματά τους. Από τους εργοδότες και την κυβέρνηση επιστρατεύτηκαν όλοι οι μηχανισμοί - από την Τροχαία μέχρι το ΣΔΟΕ και τις διωκτικές αρχές - τρομοκρατώντας τον οδηγό που θα έκανε τη μεταφορά.

Τα σωματεία σε έκτακτη συνεδρίασή τους αποφάσισαν η μεταφορά του στεγάστρου να γίνει τη Δευτέρα 5 Μάη στη διάρκεια αγωνιστικής κινητοποίησης, η οποία περιλαμβάνει νέα στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στην είσοδο του ΒΙΠΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ