Τετάρτη 7 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΝΟΦΥΤΑ - ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ
Διυλίζουν έως και 5 φορές το νερό για να καθαρίσει!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει την Κυριακή στο Δήλεσι η Επιτροπή Αγώνα Σωματείων - Εργαζομένων - Κατοίκων

Από κινητοποίηση των κατοίκων τον περασμένο Δεκέμβρη
Από κινητοποίηση των κατοίκων τον περασμένο Δεκέμβρη
Το νερό από την Υλίκη με το οποίο τροφοδοτεί η ΕΥΔΑΠ τα Οινόφυτα και το Σχηματάρι, προκειμένου να υδροδοτηθούν οι περιοχές για να λυθεί το πρόβλημα με το μολυσμένο νερό (εξασθενές χρώμιο κ.ά.), πρέπει να καθαριστεί 4 και 5 φορές για να είναι, πιθανά, κατάλληλο για πόση!

Κι αυτό γιατί τα τρία ταχυδιυλιστήρια που λειτουργούν (Αγιος θωμάς, Οινόφυτα, Σχηματάρι) δε διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή για να επεξεργαστούν το «βρώμικο» νερό της Υλίκης. Μπορεί λοιπόν η ΕΥΔΑΠ να διαβεβαίωνε πριν μερικούς μήνες ότι θα δώσει λύσεις στο θέμα του μολυσμένου νερού, ωστόσο το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει με διαφορετική μορφή.

Οπως λέει στο «Ρ» ο δήμαρχος Οινοφύτων Γιώργος Θεοδωρόπουλος, «παίρνουμε νερό από την Υλίκη. "Δύσκολο" νερό στην επεξεργασία του. Από το Μόρνο είναι πιο εύκολο για τα διυλιστήρια των δήμων να το επεξεργαστούν, όμως στους αγωγούς της περιοχής για λόγους στρατηγικής ενάντια στη λειψυδρία, η ΕΥΔΑΠ στέλνει νερό από την Υλίκη». Και εξηγεί ότι το νερό πρέπει να διυλίζεται 4 και 5 φόρες για να έρθει σε πόσιμη κατάσταση, γίνεται πιο ακριβό, τα αποτελέσματα της διύλισης είναι κάποιες φορές αναμφίβολα και τα μηχανήματα πρέπει να λειτουργούν σε 24ωρη βάση.

Αυτό που ζητούν από την ΕΥΔΑΠ είναι είτε να εξοπλιστούν κατάλληλα τα ταχυδιυλιστήρια, είτε εναλλακτική υδροδότηση από γεωτρήσεις της περιοχής. Η ΕΥΔΑΠ αναμένεται, σύμφωνα με το Δήμο Οινοφύτων, να στείλει ειδικούς επιστήμονες την Πέμπτη το πρωί.

Συγκέντρωση στο Δήλεσι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μολυσμένο νερό στη Βοιωτία και την Ανατολική Αττική πραγματοποιεί την Κυριακή 11 Μάη στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία στο Δήλεσι, η Επιτροπή Αγώνα Σωματείων - Εργαζομένων - Κατοίκων. Με ανακοίνωσή τους εργαζόμενοι και φορείς επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι «είναι ανάγκη να διεκδικήσουμε άμεσα: Σύνδεση με την ΕΥΔΑΠ. Μέτρα για να σταματήσει η παραπέρα μόλυνση του νερού, του αέρα, του εδάφους. Κεντρικός έλεγχος και σχεδιασμός για την αποθήκευση και την καταστροφή των επικίνδυνων αποβλήτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ