Τετάρτη 7 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Τώρα και... υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος

Δεν «μιλάμε για κανενός είδους κρατικοποίηση του ΟΤΕ», αυτό που ζητάμε «είναι να επανέλθει ο ΟΤΕ στην κατάσταση» που τον άφησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά τη στρατηγική σύγκλιση των εταίρων του δικομματισμού, όσον αφορά το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και περιορίζοντας την αντιπαράθεσή τους στη διατήρηση του «μάνατζμεντ»...

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, επιχείρησε μάλιστα να εμφανίσει την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που ξεπούλησε το 67% του ΟΤΕ, σαν πολιτική... προάσπισης του δημόσιου συμφέροντος. «Θέλουμε να επαναφέρουμε τις ρυθμίσεις που κατάργησε η Νέα Δημοκρατία. Θέλουμε να επαναφέρουμε το Ν. 2843/2000 που προέβλεπε το Δημόσιο να διατηρεί τουλάχιστον το 33% της μετοχικής σύνθεσης του ΟΤΕ», δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο ίδιος επί της ουσίας ισχυρίστηκε ότι βάσει αυτού του νόμου, το ΠΑΣΟΚ «αύριο ως κυβέρνηση θα επανακτήσει το δημόσιο έλεγχο στην επιχείρηση και θα διασφαλίσει μ' αυτό τον τρόπο το δημόσιο συμφέρον»!! Για το ΠΑΣΟΚ λοιπόν η «επανάκτηση του δημόσιου ελέγχου» μεταφράζεται στη διατήρηση του 33%, με το υπόλοιπο να παραμένει στα χέρια των ιδιωτών για να συνεχίσουν να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ όπως ανακοίνωσε χτες ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα αναλάβει ακόμα πιο έντονη δράση «για την ακρίβεια», προκειμένου να «αναδείξει το πρόβλημα». Με τη «δράση» του, όπως υποστήριξε ο ίδιος, θα επιχειρήσει να «πιέσει την κυβέρνηση, ώστε να κάνει αυτό το οποίο δεν κάνει τώρα, να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς για να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και να πέσουν οι τιμές»... Επιδιώκοντας τον αποπροσανατολισμό των λαϊκών στρωμάτων το ΠΑΣΟΚ επικαλείται διαχειριστικού τύπου παρεμβάσεις, όταν την ίδια στιγμή τάσσεται υπέρ των νόμων της ελεύθερης αγοράς και της ανταγωνιστικότητας. Ενώ όπως είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει «να ενδυναμώσει την καταναλωτική συνείδηση και το καταναλωτικό κίνημα στη χώρα μας», επιρρίπτοντας επί της ουσίας την ευθύνη στα λαϊκά στρώματα, που, ελλείψει «καταναλωτικής συνείδησης»... τροφοδοτούν την ακρίβεια.

Εξάλλου χτες ο Γ. Παπανδρέου κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, για το θέμα της υπερχρέωσης των νοικοκυριών από τον τραπεζικό δανεισμό. Σήμερα το πρωί θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο «απατημένος» ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (2009-11-06 00:00:00.0)
Ανταλλαγή επιστολών συναίνεσης με Γ. Παπανδρέου (2008-07-18 00:00:00.0)
Πάνω απ' όλα η ανταγωνιστικότητα (2008-05-15 00:00:00.0)
Δημαγωγικό, δήθεν αντιπολιτευτικό δίπτυχο (2008-05-13 00:00:00.0)
Τώρα και ...προστάτης της δημόσιας περιουσίας! (2008-04-16 00:00:00.0)
Νέα ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ του λαού (2001-05-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ