Τετάρτη 7 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΝΔΙΑΝΑΠΟΛΗ.-- Κρίσιμες προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία διεξήχθησαν χτες, στις πολιτείες Ιντιάνα και Βόρεια Καρολίνα, αλλά τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά σήμερα. Ωστόσο, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των προκριματικών, θεωρείται ότι κανείς από τους δύο υποψηφίους, Μπάρακ Ομπάμα και Χίλαρι Κλίντον δεν πρόκειται να εκλέξει αρκετούς αντιπροσώπους ώστε να εξασφαλίσει αυτομάτως το χρίσμα.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν στο βορειοδυτικό Πακιστάν από έκρηξη που αποδίδεται σε επίθεση αυτοκτονίας. Το γεγονός χρησιμοποιήθηκε από τις ΗΠΑ, προκειμένου να αποδειχθεί «εύθραυστη και αναξιόπιστη» η εκεχειρία που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους αντάρτες.

TZAKAPTA.-- Την προσωρινή αποχώρηση της Ινδονησίας από τον ΟΠΕΚ (οργανισμό πετρελαιοπαραγωγών χωρών) ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος της πολυπληθέστερης μουσουλμανικής χώρας στον κόσμο, Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντχογιόνο, εξηγώντας ότι η Τζακάρτα πρέπει να επικεντρώσει τις προσπάθειές της «στην αύξηση της εσωτερικής παραγωγής που έχει μειωθεί σε 860.000 βαρέλια αργού την ημέρα (από 1.600.000 που ήταν πριν δέκα χρόνια...) ενώ η κατανάλωση αυξάνεται.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Οι ένοπλοι μαχητές του «Κινήματος Χειραφέτησης του Δέλτα του Νίγηρα» δήλωσαν πρόθυμοι να σταματήσουν τις εχθροπραξίες εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επιτρέψει τη μεσολάβηση του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ.

ΧΑΡΑΡΕ.-- Χαρτονόμισμα 250.000.000 δολαρίων Ζιμπάμπουε εξέδωσε χτες η Κεντρική Τράπεζα της νοτιοαφρικανικής χώρας που μαστίζεται από πληθωρισμό που τρέχει με 165.000%, ανεργία που ξεπερνά το 70% και φτώχεια που ταλανίζει το 80% του πληθυσμού.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ - ΣΑΓΚΑΗ.-- Ενδιαφέρον για τη διασύνδεση των λιμένων της Σαγκάης στην Κίνα και του Μπαρ στο Μαυροβούνιο επιδεικνύει ο κινέζικος μεταφορικός κολοσσός «Cosco», δήλωσε χτες στη Σαγκάη ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στο επίνειο του Μπαρ Πρέντραγκ Ιβάνοβιτς, μετά από συνάντησή του με εκπροσώπους της κινέζικης εταιρείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ