Τετάρτη 7 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Συμβιβάστηκαν με Επιτροπή Πολιτικής Τεκμηρίωσης

Σε μια συμβιβαστική λύση κατέληξε η ΠΓ του Συνασπισμού χτες και έκανε κατά πλειοψηφία δεκτή τη σύσταση όχι Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού αλλά... Επιτροπής Πολιτικής Τεκμηρίωσης. Υπενθυμίζουμε ότι η σύσταση της Γραμματείας, την οποία επιδίωξε ο πρόεδρος του κόμματος Αλ. Τσίπρας, συναντούσε έντονες διαφωνίες από αρκετά στελέχη, μέλη της ΠΓ, όλων των τάσεων, που εκτιμούσαν ότι ένα τέτοιο όργανο αυτομάτως θα υποβάθμιζε την αποστολή και τον ρόλο της ΚΠΕ και της ΠΓ.

Ο Αλ. Τσίπρας, λαμβάνοντας υπόψη τις ενστάσεις και μπροστά στον κίνδυνο να απορριφθεί η πρότασή του, αντιπρότεινε τη σύσταση Επιτροπής Πολιτικής Τεκμηρίωσης, η οποία θα αποτελείται από 8 μέλη. Παρόλα αυτά διατήρησαν τις ενστάσεις και μειοψήφησαν τα μέλη της ΠΓ που πρόσκεινται στην «Ανανεωτική Πτέρυγα» καθώς και ένα μέλος προερχόμενο απ' το «αριστερό ρεύμα».

Οι διαφωνούντες επιμένουν ότι η αλλαγή της ονομασίας του νέου οργάνου μικρή σημασία έχει και σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί τους λόγους της διαφωνίας τους. Επισημαίνουν δε ότι πολλαπλά κέντρα αποφάσεων δημιουργούν περισσότερα προβλήματα απ' όσα υποτίθεται ότι θέλουν να λύσουν.

Σε ανακοίνωση της ΠΓ αναφέρεται ότι η Επιτροπή θα έχει γνωμοδοτικό ρόλο «με στόχο την καλύτερη διάταξη και αξιοποίηση των στελεχών για τη μελέτη πολιτικών και κοινωνικών στάσεων, μεταβολών και ανακατατάξεων σε βάθος χρόνου ώστε να είναι σε θέση τα αποφασιστικά όργανα να κρίνουν με επάρκεια τις επόμενες κινήσεις του κόμματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ