Τετάρτη 7 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Ανθρωπιστική τραγωδία στο Σαντρ Σίτι

Κατοχικές δυνάμεις και συνεργάτες ισοπεδώνουν από εδάφους και αέρος ολόκληρα τετράγωνα της παραγκούπολης, αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους χωρίς νερό, τροφή, φάρμακα

ΒΑΓΔΑΤΗ.-

Για απειλή ανθρωπιστικής καταστροφής στη σιιτική παραγκούπολη Σαντρ Σίτι, των 2,5 εκατομμυρίων, προειδοποίησε η Unicef. Η οργάνωση σημείωσε ότι, λόγω των συνεχιζόμενων σκληρών συγκρούσεων, το αποχετευτικό και υδροδοτικό δίκτυο έχει καταστραφεί ολοσχερώς σε πολλά σημεία, εκτιμώντας ότι τουλάχιστον 150.000 άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, τροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η Unicef ζητά από τις κατοχικές δυνάμεις και τους σιίτες ενόπλους να διασφαλίσουν την είσοδό της στις πληγείσες περιοχές. Προς το παρόν, πάντως, οι μάχες συνεχίζονται με κλιμακούμενη ένταση ενώ ισοπεδώνονται, από αέρος και εδάφους, ολόκληρα τετράγωνα. Επισήμως, χθες, αναφέρθηκαν 10 νεκροί και 21 τραυματίες, ενώ εκτιμάται ότι 8.000 οικογένειες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή αναζητώντας καταφύγιο σε γήπεδα και πλατείες άλλων συνοικιών.

Κατά τα άλλα, ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε στη Μοσούλη από επίθεση, ενώ στην επαρχία Ντιγιάλα, τη Δευτέρα, σκοτώθηκαν σε επίθεση 10 Ιρακινοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν 13. Η κατοχική διοίκηση ανακοίνωσε ότι ετοιμάζονται για αποχώρηση 3.500 Αμερικανοί στρατιώτες, οι πρώτοι από τις 30.000 ενισχύσεις που απεστάλησαν το 2007.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ