Πέμπτη 8 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΝΑΟΥΣΑ: Τη μεθόδευση της εργοδοσίας στην «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» (πρώην ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ) να κλείσει και τα εναπομείναντα εργοστάσια στη Νάουσα καταγγέλλει το Επιχειρησιακό Σωματείο Εργατοϋπαλληλων στα Κλωστήρια Γ΄. Για το θέμα αναφορά έστειλαν χτες στο Προεδρείο της Βουλής οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου.

ΠΡΩΗΝ «ΒΟΣΙΝΑΚΗ»: Συνεχίζουν την απεργιακή τους κινητοποίηση οι 65 εργαζόμενοι της εταιρείας «Elbisco ΑΒΕΕ» (πρώην Βοσινάκη), μετά το εκβιαστικό τελεσίγραφο της τελευταίας πως το εργοστάσιο της Πάτρας θα κλείσει μέχρι το τέλος του Μάη και θα μεταφερθεί στο Πικέρμι (Αττική). Οι εργαζόμενοι ζητούν την παραμονή του εργοστασίου στην περιοχή χωρίς καμιά αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις. Για σήμερα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συνάντηση με τον περιφερειάρχη. Στη χτεσινή συγκέντρωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος.

ΟΛΠ - ΟΛΘ ΑΕ: Απεργούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ ΑΕ. Σήμερα, στις 11 π.μ. θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα κάνουν πορεία στο ΥΕΝ. Αύριο θα γίνει η κατάθεση προσφορών για την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ και στις 15 Μάη για τον ΟΛΘ (οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης απεργούν την ίδια μέρα). Χτες, με θέμα την πορεία ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, έγινε συνάντηση των υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας και Οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ: Σε 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - λήξη της βάρδιας) την Τρίτη 13 Μάη και συγκέντρωση στο υπουργείο Απασχόλησης (12 μ.) προχωρούν οι σχολικοί φύλακες, διεκδικώντας μεταξύ άλλων την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους ως συντάξιμη. Μετά το 2005 η κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει την προϋπηρεσία τους μόνο για τη μισθολογική εξέλιξη, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα κυρίως όσοι βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης. Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τους πολιτικά υπεύθυνους και να διεκδικήσουν αιτήματα που ν' ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

ΥΓΕΙΑ: Τις προσλήψεις, σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων, στις οποίες προχωράει το υπουργείο Υγείας για το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αθήνας, προωθώντας τη χαμηλού κόστους και ανασφάλιστη εργασία, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοί του. Το υπουργείο ενέκρινε για το Θεραπευτήριο 12 προσλήψεις από τα προγράμματα stage, ενώ κενές παραμένουν 180 οργανικές θέσεις!

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Την ώρα που κυβέρνηση και τραπεζίτες προωθούν το χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων, η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ αποφάσισε να αναλωθεί σε επαφές με τα κόμματα, επιστολές στον πρωθυπουργό και επιμέρους παρεμβάσεις στα σωματεία. Για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συμμετέχουν οι τράπεζες που ελέγχουν το 70% της αγοράς. Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν, καθώς Εθνική, Αλφα και Γιούρομπανκ αρνούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ