Πέμπτη 8 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Νέος πρόεδρος του κεφαλαίου

ΜΟΣΧΑ.--

Ορκίστηκε χτες με ιδιαίτερες τιμές και μεγαλεία Πρόεδρος της Ρωσίας, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος μάλιστα έσπευσε μεταξύ άλλων να υποσχεθεί ότι θα επεκτείνει τις πολιτικές και οικονομικές ελευθερίες των Ρώσων, θα εκσυγχρονίσει τη βιομηχανία και τη γεωργία, θα ενθαρρύνει τις νέες τεχνολογίες και θα προσελκύσει επενδύσεις... Αλλωστε, για το κεφάλαιο δούλευε πριν ως επικεφαλής του κολοσσού «Γκάσπρομ», για το κεφάλαιο θα δουλεύει και τώρα.

Μιλώντας παρουσία 2.400 προσκεκλημένων, ο απερχόμενος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντικό... να συνεχιστεί η πορεία ανάπτυξης», ανάπτυξη που βεβαίως ήταν για τους λίγους. Στον νέο Πρόεδρο παραδόθηκαν οι επίσημοι κωδικοί για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων της χώρας, παρουσία του υπουργού Αμυνας Ανατόλι Σεντιούκοφ και δύο συνταγματαρχών.

Αμέσως μετά, ο Μεντβέντεφ κατέθεσε στην Κρατική Δούμα την υποψηφιότητα του Βλαντιμίρ Πούτιν για την πρωθυπουργία και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αναλάβει τη θέση του πιθανά και σήμερα Πέμπτη.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) θα ψηφίσει κατά της εκλογής του Β. Πούτιν στο αξίωμα του πρωθυπουργού της χώρας όπως δήλωσαν στελέχη, γιατί «το ζήτημα δεν είναι η συγκεκριμένη προσωπικότητα, αλλά η πολιτική, που ακολουθείται στη χώρα και με την οποία δε συμφωνούμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ