Πέμπτη 8 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ και όχι για το ΝΑΤΟ

Ο πρύτανης του ΑΠΘ τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής του Πανεπιστημίου στα ΝΑΤΟικά προγράμματα, αποκαλύπτοντας πως και πανεπιστημιακοί «δάσκαλοι» προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις μηχανές του κεφαλαίου και του πολέμου

Καταπατώντας έως και τις τελευταίες αρχές που είχαν μείνει στο αστικό πανεπιστήμιο (π.χ. «δεν κάνουμε έρευνα για πολεμικούς σκοπούς») και υποτασσόμενα στο νέο μοντέλο που τα θέλει πλήρως υποταγμένα στην κερδοφορία του κεφαλαίου και στη δράση για ενίσχυση και διαιώνιση του καπιταλισμού, τα πανεπιστήμια φτάνουν στο σημείο να γίνονται «μεσάζοντες» υπέρ των πολεμοκάπηλων σχεδίων του ΝΑΤΟ! Οπως αποκάλυψε με χτεσινό αποκλειστικό δημοσίευμά του ο «Ρ», το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προσκαλεί φοιτητές του να κάνουν «πρακτική άσκηση» στο Αρχηγείο της λυκοσυμμαχίας.

Ενώ, χτες, ο πρύτανης του ΑΠΘ προσπάθησε να δικαιολογήσει τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου στα ΝΑΤΟικά προγράμματα, η Αχτιδική Επιτροπή ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟΘ του ΚΚΕ και η Πανσπουδαστική ΚΣ καταγγέλλουν ως απαράδεκτη τη συμμετοχή αυτή και υπογραμμίζουν τις σοβαρότατες ευθύνες της κυβέρνησης και των Πρυτανικών Αρχών. Η ΠΚΣ καλεί τους φοιτητές να εμποδίσουν να χρησιμοποιούνται τα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, για τους σκοπούς του ιμπεριαλισμού.


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ