Παρασκευή 9 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣ ΠΕΤΡΑΛΙΑ
Επιχείρηση καμουφλάζ των ανατροπών

Ενόψει της εφαρμογής του πρόσφατου αντιασφαλιστικού νόμου της κυβέρνησης, που αρχίζει με τη σαρωτική ενοποίηση Ταμείων, το υπουργείο Απασχόλησης επιχειρεί να απαλύνει επικοινωνιακά τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει ο νόμος. Ετσι χτες συνέχισε το σίριαλ των ανακοινώσεων για επιμέρους ρυθμίσεις, αυτή τη φορά για τον πλασματικό χρόνο εργασίας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Μαμωνά το δικαίωμα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου από τα 4,5 χρόνια αυξάνεται στα πέντε χρόνια (στην περίπτωση της τρίτεκνης μητέρας). Ο πλασματικός χρόνος αφορά τις ασφαλισμένες σε όλα τα Ταμεία πλην ΟΓΑ τα οποία αποκτήθηκαν από το 2000 και εφεξής. Ο αναγνωριζόμενος χρόνος αξιοποιείται για την προσαύξηση της σύνταξης, αλλά όχι για τη συμπλήρωση 37ετίας ή τα 15 χρόνια εργασίας (θεμελίωση συνταξιοδότησης).

Παράλληλα για τις μητέρες ασφαλισμένες σε όλους τους ασφαλιστικούς φορείς κατά τους πρώτους 12 μήνες που έπονται της γέννησης του παιδιού, οι επιχειρήσεις θα καταβάλλουν τις μισές εισφορές για τον κλάδο κύριας σύνταξης. Τα παραπάνω βέβαια σε τίποτα δεν μπορούν να καμουφλάρουν τις ανατροπές που επέρχονται για πάνω από δύο εκατομμύρια ασφαλισμένους με τον νέο αντιασφαλιστικό νόμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ