Παρασκευή 9 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18
Καλλιεργείται το έδαφος

Συνεχίζεται η καλλιέργεια κλίματος αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να καθιερώσει την υποχρεωτική στράτευση των νέων στα 18 ή 19 τους χρόνια και να καταργήσει τις αναβολές για λόγους σπουδών. Τόσο μέσω δημοσιευμάτων όσο και μέσω επίσημων κυβερνητικών ανακοινώσεων προετοιμάζεται το έδαφος ώστε να μειωθούν οι αντιδράσεις.

Τα διάφορα εναλλακτικά σενάρια, που κυκλοφορούν υπό τη μορφή μελετών, έχουν ως κοινό παρονομαστή την υποχρεωτική στράτευση όλων των νέων σε ηλικία μεταξύ 18 - 20 ή 21 ετών, με κατάργηση όλων των αναβολών για σπουδές μετά το λύκειο και δυνατότητα παράτασης της κατάταξης - μέσα πάντα σε αυτή την ηλικιακή περίοδο - μόνο για αποπεράτωση σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Λύκειο, ΤΕΕ) και για συμμετοχή σε εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα, επιχειρούν να χρυσώσουν το «χάπι» με εξαγγελία για σταδιακή μείωση της θητείας στους 6 μήνες.

Σε σχετική Ερώτηση χτες, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος, απάντησε ότι η υπόθεση της υποχρεωτικής στράτευσης χωρίς αναβολές εντάσσεται «στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και της μετεξέλιξης των Ενόπλων Δυνάμεων». Επιβεβαιώνοντας έτσι ότι είναι μέρος της νεοταξικής αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων. «Ενα από αυτά τα θέματα, είπε, είναι φυσικά και ότι έχει σχέση με τη στράτευση των Ελλήνων πολιτών, που όπως γνωρίζετε, είναι μια συνταγματική υποχρέωση που έχουν όλοι οι Ελληνες άντρες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ