Παρασκευή 9 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ ΠΡΟΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Απειλές για τις σχέσεις με το Ιράν

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ είναι, κατά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι διμερείς σχέσεις που έχει συνάψει το τελευταίο χρονικό διάστημα το Ιράν με διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

«Ανησυχούμε ότι σε περίπτωση σύγκρουσης με το Ιράν, θα επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει την παρουσία του στην περιοχή για να μεθοδεύσει ενέργειες εναντίον μας», δήλωσε ο Τόμας Σάνον, βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ με αρμοδιότητα σε θέματα του δυτικού ημισφαιρίου, και εκτόξευσε απειλές προς όλες τις πλευρές και κυρίως προς την Κούβα, τη Νικαράγουα, τη Βενεζουέλα και τη Βολιβία, χώρες που έχουν συνάψει σειρά εμπορικών σχέσεων.

Ο Σάνον δήλωσε ότι το Ιράν θέλει να χαλαρώσει τη διεθνή απομόνωσή του δείχνοντας ότι είναι σε θέση να κερδίζει φίλους στη Λατινική Αμερική, που ιστορικά ήταν «στη σφαίρα επιρροής» των ΗΠΑ. Ετσι κάλεσε τις κυβερνήσεις της περιοχής να σεβαστούν τις κυρώσεις εναντίον του Ιράν, που έχουν επιβληθεί με αποφάσεις του ΟΗΕ, για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και επανέλαβε τις κατηγορίες περί ανάμειξης του Ιράν στις βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν στην πρεσβεία του Ισραήλ και σε συναγωγή στο Μπουένος Αϊρες κατά τη δεκαετία του '90.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ