Τρίτη 13 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συντροφιά με τον «902 TV»

Αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο στην εκπομπή «Δεν άνθισαν ματαίως...»
Αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο στην εκπομπή «Δεν άνθισαν ματαίως...»
Εκπομπές για την ελληνική αρχιτεκτονική, την υγεία, την πολιτική, αλλά και ένα αφιέρωμα περιλαμβάνει το σημερινό ενδιαφέρον πρόγραμμα της τηλεόρασης του «902».

Στις 17.30 θα μεταδοθεί η εκπομπή «Αρχιτεκτονικές προσεγγίσεις». Υπάρχει ελληνική αρχιτεκτονική, υπάρχει δηλαδή μία σαφής αναγνωρίσιμη έκφραση με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στοιχεία αποκλειστικά αυτής της έκφρασης, και αν ναι, ποια είναι αυτά; Υπάρχει σχέση ανάμεσα στην έννοια της νεοτερικότητας και των νεοτερισμών; Ποια η θέση της αρχιτεκτονικής στη σημερινή ελληνική κοινωνία; Αυτά τα ερωτήματα θέτει η εκπομπή σαν βασικό άξονα συζήτησης με τον Κώστα Πατέστο, με αφορμή το βιβλίο του «Από το Βήμα της Αρχιτεκτονικής» και το αντίστοιχο κεφάλαιό του με τίτλο «Ελληνική αρχιτεκτονική: νεοτερισμοί και νεοτερικότητα στην αρχή της χιλιετίας». Επιμέλεια - παρουσίαση: Εφη Μάτζαρη.

Στις 18.00 θα προβληθεί η εκπομπή «Εις Υγείαν». Η διατροφή σε όλες τις φάσεις της ζωής παίζει καθοριστικό ρόλο στο εάν και σε ποιο βαθμό θα προσβληθεί κανείς από οστεοπόρωση. Τη νόσο που κάνει τα οστά εύθραυστα και σταδιακά επιρρεπή στα κατάγματα. Οπως τονίζουν οι ειδικοί, καλό είναι, από τη στιγμή της γέννησης, η διατροφή να περιλαμβάνει ασβέστιο, ώστε να υπάρχει απόθεμα, όταν θα έρθει η ώρα της αντίστροφης μέτρησης. Το κτίσιμο φυσιολογικού σκελετού αποτελεί την καλύτερη επένδυση για την πρόληψη των μελλοντικών νοσημάτων των οστών και των αρθρώσεων. Σε αυτή την ύπουλη ασθένεια αναφέρεται η καλεσμένη της εκπομπής, Ειρήνη Λαμπρινουδάκη. Η ενδοκρινολόγος στο Τμήμα Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης στη Β' Μαιευτική Γυναικολογική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο «Αρεταίειο» Νοσοκομείο, συζητά με τη δημοσιογράφο Ειρήνη Μπαλντίδη για όλες τις νεότερες εξελίξεις στη θεραπευτική αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης. Οι γυναίκες που δυσκολεύονταν μέχρι σήμερα να συμμορφωθούν με τη διαθέσιμη θεραπευτική αγωγή, μπορούν πλέον να βλέπουν το μέλλον τους με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Στις 20.30 θα μεταδοθεί το 15ο επεισόδιο της πολωνικής σειράς «07 Αναφέρσου».

Στις 22.00 η πολιτική εκπομπή «Προεκτάσεις» θα ασχοληθεί με την ακρίβεια που εξανεμίζει το εισόδημα των εργαζομένων, των αγροτών, των συνταξιούχων και των λαϊκών στρωμάτων. Ο Κώστας Καραχάλιος και οι καλεσμένοι του συζητούν για τα αίτια της ακρίβειας, τις κυβερνητικές ευθύνες, τους νόμους της «ελεύθερης αγοράς» και απαντούν στο ερώτημα «εάν μπορεί και με ποια μέτρα να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια».

Στις 23.00 η εκπομπή «Δεν άνθισαν ματαίως...» είναι αφιερωμένη στον δημιουργό Παύλο Σιδηρόπουλο. Στην εκπομπή, που επιμελείται και παρουσιάζει η Σοφία Αδαμίδου, για τον Π. Σιδηρόπουλο μιλάει ο σκηνοθέτης Ανδρέας Θωμόπουλος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα κινήματα της Ρωσικής Πρωτοπορίας (2011-07-17 00:00:00.0)
Αρχιτεκτονική και πράγματα (2007-12-16 00:00:00.0)
Στέφανος Δασκαλάκης (2006-07-02 00:00:00.0)
Πρόοδοι στην αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης (2004-11-28 00:00:00.0)
Πάσχει από καρκίνο ο Σπ. Κυπριανού (2001-06-14 00:00:00.0)
Το ασβέστιο και η σημασία του για τον οργανισμό (2000-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ