Τρίτη 13 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια

Την απαίτησή τους να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια διαδήλωσαν εκατοντάδες Θεσσαλοί, παίρνοντας μέρος στις πορείες ειρήνης που διοργάνωσαν, προχτές Κυριακή, οι Επιτροπές Ειρήνης στους τέσσερις νομούς της περιοχής.

Στη Λάρισα, η πορεία ξεκίνησε, αργά το απόγευμα, από τη Γιάννουλη και κατέληξε, το βράδυ, στο κέντρο της πόλης. Σε όλη τη διαδρομή οι οδοιπόροι φώναζαν φιλειρηνικά και αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, στην πλατεία Ταχυδρομείου, μίλησε ο Β. Ζωγράφος, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει το κίνημα των λαών κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας και εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει και θα εντείνει τον αγώνα για την ειρήνη στην περιοχή μας. Ανάλογη φιλειρηνική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στον Τύρναβο.

Στη Μαγνησία, οι αγωνιστές της ειρήνης πορεύτηκαν από την Ανακασιά προς την παραλία του Βόλου, φωνάζοντας συνθήματα. Στην εκδήλωση στην παραλία διαβάστηκαν ποιήματα και μίλησε η Ράνια Ασλαμπατζίδου, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης.

Στα Τρίκαλα, η πορεία ξεκίνησε από το Μεγαλοχώρι - την προηγούμενη μέρα είχε πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού εκδήλωση στην οποία περιλαμβανόταν και έκθεση ζωγραφικής μικρών παιδιών - και κατέληξε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου της πόλης, όπου μίλησε ο Ν. Μήτσης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης.

Στην Καρδίτσα, οι οδοιπόροι της ειρήνης ξεκίνησαν από τη Μητρόπολη και καθ' οδόν προς την πόλη όλο και περισσότεροι έμπαιναν στην πορεία. Στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας που έφτασαν το βράδυ και στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε εκεί, μίλησε ο Σωτ. Στουρνάρας, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ