Τρίτη 13 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Καταγγελίες για «συλλόγους» και ειδικούς λογαριασμούς

Σοβαρές καταγγελίες για το ρόλο των φιλανθρωπικών σωματείων και των Ειδικών Λογαριασμών (ΕΛΚΕ) στις πανεπιστημιακές κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων κάνει ο Σύλλογος των Εργαζομένων στο Λαϊκό Νοσοκομείο σε υπόμνημά του προς τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, με αφορμή τα εγκαίνια της Αιματολογικής Κλινικής στις 15 Μάη.

Η Αιματολογική Κλινική έγινε με δωρεά του «Συλλόγου Φίλων της Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών - "Ιασις"» με το Ελληνικό Δημόσιο και κυρώθηκε με το 3527/2007 με τις ψήφους μόνο της ΝΔ. Ο Σύλλογος επαναφέρει ερωτήματα που είχε θέσει με άλλο υπόμνημά του (15.1.2007) προς τον υπουργό Υγείας και επισυνάπτει επιστολή του καθηγητή Γερ. Πάγκαλη προς ασθενή, με την οποία καλεί τον ασθενή να καταθέσει χρήματα σε λογαριασμό που διατηρεί ο σύλλογος «Ιασις» σε τράπεζα. Παραθέτει μάλιστα το αποδεικτικό της κατάθεσης χρημάτων και θέτει τα ερωτήματα εάν είναι δεοντολογικό να καλούνται ασθενείς να καταθέσουν χρήματα στο σύλλογο.

Επίσης θέτει τα ερωτήματα, από ποιους πόρους σχηματίστηκε το κεφάλαιο του «Ιασις» και αν «υπάρχουν προμηθεύτριες εταιρείες που δίνουν χρήματα και έχουν άμεσα συμφέροντα από τη δραστηριότητά τους στην Αιματολογική Κλινική, όπως για παράδειγμα πώληση φαρμάκων ή μηχανημάτων;». Τέλος, το σωματείο καταγγέλλει ότι μέσω του Ειδικού Λογαριασμού (ΕΛΚΕ) «προσλαμβάνονται» δώδεκα νοσηλεύτριες για τη στελέχωση της κλινικής, τη στιγμή που το νοσοκομείο έχει γονατίσει απ' την έλλειψη μόνιμου προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ