Τρίτη 13 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ
Με το ΠΑΜΕ η μόνη αποτελεσματική απάντηση

Συγκεντρώσεις σε Αθήνα (Ομόνοια, 12.30 μ.μ.) και Θεσσαλονίκη (κεντρικά ΟΤΕ, 12 μ.) διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις στο πλαίσιο των μεθαυριανών απεργιών και στάσεων εργασίας

Κάλεσμα να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για μεθαύριο Πέμπτη, 15 Μάη, στο Δημόσιο και τις πρώην ΔΕΚΟ, και στη συγκέντρωση που διοργανώνει στις 12.30 το μεσημέρι στην Ομόνοια, απευθύνει στους εργαζόμενους η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ. Την ίδια μέρα, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 12 μ. μπροστά στο κεντρικό κατάστημα του ΟΤΕ (οδός Ερμού).

Οπως έχει ήδη αποφασιστεί, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί 3ωρη στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) για τους εργαζόμενους σε ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, «Ολυμπιακή Αεροπορία», ΕΥΔΑΠ, 4ωρη στάσης εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και 24ωρη απεργία σε ΟΤΕ και λιμάνια. Την ίδια μέρα, απεργούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, που αρνούνται να συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για τη σύμβαση, όπως η «Εθνική», η «Γιούρομπανκ», η «Αλφα» και η «Κύπρου».

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι η επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ, των δυνάμεων του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο σύνολο των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων, παίρνει νέες διαστάσεις, μεγαλώνει. Τμήμα αυτής της συνολικής επίθεσης είναι και οι αντεργατικές εξελίξεις στο Δημόσιο και στις πρώην ΔΕΚΟ.

Για τη στάση εργασίας που στήριξαν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες, μαζί με το πλαίσιο αιτημάτων που τη συνοδεύει, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ τονίζει ότι «δεν αποτελούν παρά το αναγκαίο άλλοθι μιας συνδικαλιστικής ηγεσίας που είναι συνυπεύθυνη για τις μέχρι σήμερα αρνητικές εξελίξεις. Μιας ηγεσίας που παραμένει θιασώτης και υποστηριχτής των πιο βασικών αντιδραστικών επιλογών τόσο στο Δημόσιο όσο και στις πρώην ΔΕΚΟ».

Το συνδικαλιστικό και γενικότερα το εργατικό λαϊκό κίνημα, υπογραμμίζει, «μπορεί να βάλει εμπόδια σε αυτές τις αντιδραστικές εξελίξεις στο Δημόσιο και στις πρώην ΔΕΚΟ, να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανατροπής τους. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να δυναμώσει η γραμμή της ανυπακοής, της αντίστασης, της αντεπίθεσης». Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους «να υιοθετήσουν τις θέσεις του για το Δημόσιο και τις πρώην ΔΕΚΟ και να αποδυναμώσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Να εγκαταλείψουν μαζικά οι εργαζόμενοι τις ηγεσίες και τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, δημιουργώντας όρους και προϋποθέσεις μιας άλλης εξουσίας».

Κάλεσμα συμμετοχής στη στάση εργασίας και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ απευθύνουν και οι δυνάμεις της «Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ