Τρίτη 13 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάλεσμα μαζικής αποχής - μη νομιμοποίησης του νόμου

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές για όργανα διοίκησης πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Σε μαζική αποχή μπροστά στις εκλογές για όργανα διοίκησης σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, σε πολιτική καταδίκη και υπονόμευση των αντιδραστικών τομών που επιχειρούνται σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ καλεί το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, που καταγγέλλει και την επιχείρηση αποπροσανατολισμού που έχει στηθεί μπροστά στις εκλογές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Μπροστά στις πρυτανικές εκλογές και τις εκλογές προέδρων στα ΤΕΙ, η κυβέρνηση και συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα στήνουν επιχείρηση αποπροσανατολισμού, με στόχο τη συκοφάντηση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, την ένταση της κρατικής καταστολής.

Η κυβέρνηση, με τη στήριξη των κομμάτων του "ευρωμονόδρομου", προχωρά την υλοποίηση των αποφάσεων της Μπολόνια και της Λισαβόνας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στόχος: Ανώτατα ιδρύματα που δουλεύουν για τα συμφέροντα και την ιδεολογία της ολιγαρχίας.

Αυτό το στόχο υπηρετεί ο νόμος - πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση και επιδιώκει την εφαρμογή του. Ο νόμος αυτός δένει ασφυκτικά τα ιδρύματα με τις επιχειρήσεις μέσα από τα 4ετή προγράμματα ανάπτυξης, την αξιολόγηση, τη δημιουργία εσωτερικών κανονισμών και άλλες ρυθμίσεις που δημιουργούν όρους ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Είναι μύθος και συνειδητό ψέμα ότι ο εναγκαλισμός των σχολών με τους επιχειρηματίες θα λύσει το πρόβλημα της ανεργίας.

Το ΚΚΕ απορρίπτει συνολικά το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση. Καλεί το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα να συσπειρωθεί γύρω από στόχους πάλης που διεκδικούν την κατάργησή του. Μπροστά στις εκλογές για όργανα διοίκησης που θα λειτουργούν και θα εφαρμόσουν στην πράξη τις διατάξεις του νόμου, καλεί φοιτητές, σπουδαστές, εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς, να δηλώσουν τη συνολική καταδίκη τους, απέχοντας, μη νομιμοποιώντας την εφαρμογή του και σε αυτή τη διαδικασία. Τους καλεί με τη μαζική αποχή να δημιουργήσουν κλίμα πολιτικής καταδίκης - ανοιχτής υπονόμευσης των αντιδραστικών τομών που επιχειρούνται. Αυτή είναι στάση ευθύνης και περιφρούρησης του κινήματος απέναντι σε εκείνους που θέλουν να στήσουν παιχνίδι αποπροσανατολισμού, για να περάσουν οι αντιδραστικές αλλαγές στη συνείδηση της πλατιάς μάζας του λαού μας.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα πρωτοστατήσουν σε μαζικές αγωνιστικές διαδικασίες, κρατώντας ανοιχτό το μέτωπο της πάλης για την κατάργηση του νόμου - πλαισίου.

Θα δυναμώσουν τη συζήτηση και το διάλογο για το Πανεπιστήμιο που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός μας, αναπόσπαστο στοιχείο της φιλολαϊκής ανάπτυξης σε αντίθεση και ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ