Τρίτη 13 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΑΚΡΙΝΗΣ
Νέος αποκλεισμός της ΔΕΗ

Για τρίτη μέρα συνεχίστηκε χτες ο αποκλεισμός των ταινιοδρόμων που τροφοδοτούν με λιγνίτη τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, από τους κατοίκους του Αγίου Δημητρίου και της Ακρινής. Ταυτόχρονα, χτες από τις 6 έως τις 9 το πρωί οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι, απέκλεισαν και τις πύλες του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι του ΑΗΣ για τρεις ώρες παρέμειναν έξω από το εργοστάσιο στο πλευρό των κατοίκων που παλεύουν και διεκδικούν μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, μετεγκατάσταση των οικισμών και προσλήψεις ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας.

Στο πλευρό τους βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής, καθώς επίσης ο γραμματέας της ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ Γ. Στραβού, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος της ΝΑΣ Γ. Μητσιάκος, εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα που στηρίζουν ενεργά την κινητοποίηση, του Σωματείου Ενέργειας αλλά και άλλων φορέων της περιοχής.

Ο Αχ. Κανταρτζής εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ. Σημείωσε ότι χρειάζεται να συνεχιστεί και να δυναμώσει ο αγώνας, ταυτόχρονα όμως χρειάζεται να βγουν και συμπεράσματα. Και εξήγησε, ότι δεν μπορεί να δοθούν λύσεις στα προβλήματα όσο θα συνεχίζεται ακάθεκτη η πολιτική απελευθέρωσης του τομέα της ενέργειας, δηλαδή παράδοσής της στην κερδοσκοπική δραστηριότητα των διαφόρων επιχειρηματιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ