Τρίτη 13 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΝΑΡΑ
Σε κίνδυνο εκατοντάδες θέσεις εργασίας

Σε επιφυλακή οι εργαζόμενοι, καθώς διαρρέουν σχέδια της εργοδοσίας να κλείσει και άλλα εργοστάσια του ομίλου

Με συντονισμένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια του Λαναρά ετοιμάζονται να απαντήσουν στη νέα επίθεση της εργοδοσίας

Motion Team

Με συντονισμένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια του Λαναρά ετοιμάζονται να απαντήσουν στη νέα επίθεση της εργοδοσίας
Οι εργαζόμενοι δε θα δεχτούν τετελεσμένα. Συντονισμένα θα αντιπαλέψουν τη νέα αντεργατική επίθεση του ομίλου Λαναρά, που σχεδιάζει κλείσιμο και άλλων εργοστασίων, δηλαδή εκατοντάδες νέες απολύσεις. Αυτό διακήρυξαν οι εργαζόμενοι του Κλωστηρίου «Γ» της Νάουσας, αλλά και οι εκπρόσωποι των σωματείων των άλλων εργοστασίων του ομίλου από Εβρο, Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη, που το Σάββατο συνεδρίασαν στο Εργατικό Κέντρο της Νάουσας.

Χτες βράδυ, το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας αποφάσισε τη διοργάνωση πανναουσαϊκού συλλαλητηρίου την Πέμπτη 22 του Μάη. Ενώ παρέμβαση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ημαθίας και στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας θα κάνουν αντίστοιχα η ΝΑΣ και η ΔΑΚ, προκειμένου οι φορείς να σταθούν αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους και στις διεκδικήσεις τους.

Ηδη στα εργοστάσια της Κομοτηνής και του Εβρου έχει κοπεί το ρεύμα, στα εργοστάσια της Νάουσας αλλά και στα άλλα εργοστάσια του ομίλου οι εργαζόμενοι δεν έχουν πρώτη ύλη για να δουλέψουν, ενώ μόλις πριν δυο μέρες πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα του Μάρτη.

Στη σύσκεψη που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος παραβρέθηκε ο πρόεδρός της, Δήμος Θεοδώρου. Αναφέρθηκε στις πολιτικές που ακολουθήθηκαν από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα της πλουτοκρατίας και είχαν ως αποτέλεσμα πάνω από 120 χιλιάδες απολύσεις στον κλάδο αλλά και οριστικά χαμένες θέσεις εργασίας. Κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα και συντονισμένα να παλέψουν για να αποτρέψουν τα σχέδια της εργοδοσίας. Ταυτόχρονα, τους κάλεσε να βγάλουν συμπεράσματα από την πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας.

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Για το ίδιο ζήτημα η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τους υπουργούς Απασχόλησης και Ανάπτυξης. Οπως αναφέρει, η «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» μεθοδεύει το κλείσιμο των υπόλοιπων εργοστασίων του ομίλου, «παρά τα δάνεια που πήρε από τις τράπεζες με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Ετσι, άλλοι 210 εργαζόμενοι στα εργοστάσια του ομίλου αντιμετωπίζουν την απειλή της απόλυσης, δηλαδή την ανεργία. Αποδεικνύεται ότι τα θαλασσοδάνεια δεν εμποδίζουν τους επιχειρηματίες να κλείνουν τα εργοστάσια και να μεταφέρουν, επιδοτούμενοι και πάλι, τις δραστηριότητές τους σε γειτονικές χώρες, αποδυναμώνοντας την ήδη ισχνή παραγωγική βάση της χώρας».

Η βουλευτής του ΚΚΕ ερωτά τους υπουργούς αν προτίθεται η κυβέρνηση: Να εξασφαλίσει τη λειτουργία των εργοστασίων και να διασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας. Να προχωρήσει σε έλεγχο του συγκεκριμένου ομίλου για τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που απέσπασε μέσω του ΧΑΑ και πού διοχετεύτηκαν, καθώς και για τις ρυθμίσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που έγιναν προς όφελος του ομίλου Λαναρά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ωμοί εκβιασμοί για να προχωρήσει η «εξυγίανση» (2009-10-08 00:00:00.0)
Αλλες 90 απολύσεις στη ΦΑΝΚΟ (2009-10-03 00:00:00.0)
Πλασάρει τα αντεργατικά σχέδια του Λαναρά (2009-03-20 00:00:00.0)
Κλιμάκωση με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα (2008-08-23 00:00:00.0)
Η επόμενη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη (2003-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ