Τετάρτη 14 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟ
Ευθεία βολή κατά της μονιμότητας

Νομοσχέδιο για την εξέλιξη στην ιεραρχία των συμβασιούχων αορίστου χρόνου ετοιμάζει η κυβέρνηση

Ευθεία βολή σε βάρος της μονιμότητας στο δημόσιο αποτελεί το νομοσχέδιο που - με τις ευλογίες της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ - ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση, για τη δυνατότητα εξέλιξης στη διοικητική ιεραρχία (μέχρι και τον βαθμό του διευθυντή) των συμβασιούχων αορίστου χρόνου.

Με το θέμα ασχολήθηκε χτες η Κυβερνητική Επιτροπή και όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή πριν το τέλος Ιούνη - αφού οριστικοποιηθεί η σχετική συνεννόηση με την ΑΔΕΔΥ - και θα ψηφιστεί ή πριν τη λήξη της συνόδου ή στα θερινά τμήματα. Ο υπουργός εξέφρασε την ευχή σχετική ρύθμιση να περάσει και στη συνταγματική αναθεώρηση και για το λόγο αυτό, εμμέσως πλην σαφώς, ζήτησε τη στήριξη των «δυνάμεων της αριστεράς», όπως είπε, ώστε να «έχουμε και το συνταγματικό υπόβαθρο».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού ο Δ. Αγκαβανάκης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, σημείωσε ότι το επικείμενο νομοσχέδιο «είναι μία ακόμη βολή της κυβέρνησης ενάντια στη μονιμότητα στο δημόσιο με στόχο τη σταδιακή της κατάργηση». Ως προς την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει και «συνταγματικό υπόβαθρο» στη ρύθμιση, το στέλεχος του ΠΑΜΕ απαίτησε να απαλειφθεί από το Σύνταγμα η διάταξη για την απαγόρευση της μονιμότητας στο δημόσιο και να γενικευτεί η μονιμότητα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να συμπεριλάβει τους σημερινούς συμβασιούχους αορίστου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ