Τετάρτη 14 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ
Πανελλαδική κινητοποίηση για ένσημα και δεδουλευμένα

Αοριστολογία και ανέξοδες υποσχέσεις, η απάντηση της κυβέρνησης στα δίκαια αιτήματά τους

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στην Αθήνα διαδήλωσαν χτες σχολικοί φύλακες από διάφορες μεριές της χώρας, ζητώντας - μεταξύ άλλων - να αναγνωριστούν ως συντάξιμα τα χρόνια που δούλεψαν πριν τη μονιμοποίησή τους. Στη διάρκεια 4ωρης στάσης εργασίας, οι σχολικοί φύλακες συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Απασχόλησης, όπου αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με την υπουργό Φάνη Πάλλη - Πετραλιά. Επιβεβαιώνοντας ότι για τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ακόμα και το δικαίωμα της ασφάλισης του εργαζόμενου για όλο το χρόνο εργασίας του δεν είναι «αυτονόητο», η υπουργός υποσχέθηκε απλά ότι θα εξετάσει το αίτημα.

Ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ ΟΤΑ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΕ Γιώργος Καταχανάς μετέφερε τη συμπαράσταση των ταξικών δυνάμεων, ενώ, στη συνάντηση με την υπουργό, ανέδειξε ως ένοχη τη συνολικά αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης. Αφού, τη στιγμή που με το νέο νόμο παρατείνεται ξανά ο εργάσιμος βίος για τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης, το ίδιο το κράτος, ως εργοδότης, καταπατά τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ακολούθησε συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών Αθανάσιο Νάκο για τα δεδουλευμένα που οφείλονται σε αρκετούς εργαζόμενους. Ο υφυπουργός κάλεσε τους δημάρχους να καταβάλουν τα χρήματα, υποσχόμενος ότι μέχρι τον Ιούνη οι δήμοι θα πάρουν την ανάλογη έκτακτη επιχορήγηση. Ακόμα, έκανε λόγο για πιθανή αλλαγή στον τρόπο πληρωμής των εργαζομένων (μέσα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους).

Παρόμοιες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη, οι σχολικοί φύλακες έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο της πόλης και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ