Τετάρτη 14 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Φωνή καταδίκης της άγριας λιτότητας

Συγκέντρωση και πορεία χτες στη Θεσσαλονίκη. Επόμενη πανσυνταξιουχική κινητοποίηση, στις 23 Μάη στην Αθήνα

Ο Δ. Μαυροδόγλου μιλάει στη συγκέντρωση των συνταξιούχων

Motion Team

Ο Δ. Μαυροδόγλου μιλάει στη συγκέντρωση των συνταξιούχων
Την αγανάκτηση για την αντιλαϊκή πολιτική της λιτότητας, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, εξέφρασαν χτες από τη μαζική τους συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη συνταξιούχοι από τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία. Με τα πανό και τα συνθήματά τους απαίτησαν ανθρώπινες συντάξεις, δωρεάν φάρμακα, πάταξη της ακρίβειας, να αποσυρθεί άμεσα ο πρόσφατος αντιασφαλιστικός νόμος - έκτρωμα, μαζί και οι νόμοι Σιούφα - Ρέππα.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ και της Συντονιστικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης. Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Διαμαντής Μαυροδόγλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, αναφέρθηκε στη γενικευμένη επίθεση που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι. Το 70% των απόμαχων της δουλειάς προσπαθούν να επιβιώσουν με συντάξεις μικρότερες των 600 ευρώ, μέσα σε συνθήκες γενικευμένης λιτότητας και ακρίβειας, που επιβάλλει η πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του, στα πλαίσια των συναποφάσεων στην ΕΕ.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι των άλλων συνταξιουχικών οργανώσεων και εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, γγ του ΕΚΘ. Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης, όπου ο αρμόδιος υπουργός αρνήθηκε να τους συναντήσει, δηλώνοντας απασχολημένος με την επίσκεψη Κινέζων δημοσιογράφων! Το γεγονός προκάλεσε τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων. Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού είναι στις 23 του Μάη, στο μεγάλο πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα.

Πικετοφορίες ενάντια στην ακρίβεια

Την πολιτική της ακρίβειας και της λιτότητας κατήγγειλαν χτες και οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στις πικετοφορίες τις οποίες διοργάνωσε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ στον «Ευκλείδη» και στην πλατεία Ρολογιού της Νεάπολης, προβάλλοντας τις διεκδικήσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για 1.400 ευρώ κατώτερο μισθό, 1.120 κατώτερη σύνταξη, κατάργηση των διοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης κ.ά. Το Σάββατο 17 Μάη, στις 11 το πρωί, προγραμματίζεται νέα πικετοφορία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της αγοράς, με έναρξη τη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Ερμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ