Τετάρτη 14 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΩΗΝ «ΒΟΣΙΝΑΚΗ»
Κάλεσμα του ΚΚΕ για απεργίες και αλληλεγγύη

Συγκέντρωση χτες στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Πάτρα
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Πάτρα
Την έμπρακτη αλληλεγγύη της απέναντι στους 65 εργαζόμενους του εργοστασίου της «Elbisco ΑΒΕΕ» (πρώην «Βοσινάκη», λίγο έξω από την Πάτρα), οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους επειδή η εργοδοσία αποφάσισε τη μεταφορά του στο Πικέρμι, έδειξε για μια ακόμη φορά η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, με το συλλαλητήριο συμπαράστασης που διοργάνωσε χτες στην Πάτρα.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, μαζί με εργατοϋπαλλήλους του «Βοσινάκη», υπό συνεχή βροχή, με προμετωπίδα το πανό που έγραφε «Οχι στις απολύσεις. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Ισχυρό ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία» διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, απαιτώντας να ανατραπούν τα σχέδια της εταιρείας για τη μεταφορά της επιχείρησης και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων.

Νωρίτερα, στη συγκέντρωση που έγινε στην πλ. Γεωργίου, ο Χρήστος Τσαντής, γραμματέας της Εργατικής Αχτίδας της Οργάνωσης Πάτρας του ΚΚΕ, τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι εργαζόμενοι του "Βοσινάκη" και γενικότερα της Πάτρας πρέπει να γνωρίζουν τούτο: Δεν πρόκειται να πειστεί η πολυεθνική και η πλουτοκρατία ότι οι εργαζόμενοι έχουμε ανάγκες και δικαιώματα. Μπορεί μόνο να εξαναγκαστεί κάτω από αγωνιστική πίεση και να υποχωρήσει. Και πίεση δεν είναι οι συσκέψεις με φορείς που είναι συνυπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση. Είναι η οργάνωση απεργίας σε όλες τις επιχειρήσεις του μονοπωλίου της "Ελμπίσκο" στην Ελλάδα μαζί με τα πρακτικά μέτρα περιφρούρησης για την επιτυχία αυτής της πάλης. Είναι η εκδήλωση ενός ταξικού ρεύματος αλληλεγγύης στην Πάτρα. Η απαίτηση από την κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένα μέτρα διασφάλισης των θέσεων εργασίας, αν δεν υποχωρήσει η εταιρεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ