Τετάρτη 14 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΚΤΟΠΛΟΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Προκαλούν και ζητούν νέες αυξήσεις

Να επιβάλουν ντε φάκτο τις εξωφρενικές αξιώσεις τους επιχειρούν οι ακτοπλόοι εφοπλιστές, αποδεικνύοντας σε κάθε εργαζόμενο, νησιώτη και ναυτεργάτη ότι οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων όσο είναι στα χέρια των εφοπλιστών. Από προχτές, εταιρείες άρχισαν αυθαίρετα να «κόβουν» δρομολόγια πλοίων επειδή δεν είχαν πολλούς επιβάτες και φορτηγά. Από πάνω προετοιμάζουν νέα - τρίτη κατά σειρά από την 1η Απρίλη - αύξηση στα εισιτήρια.

Το θέμα αφορά κατ' αρχήν τα πλοία «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ», «ΝΤΑΛΙΑΝΑ», «ΑΝΘΗ ΜΑΡΙΝΑ», «ΜΙΛΕΝΑ». Από προχτές, το ΥΕΝ και οι εταιρείες έλεγαν ότι τα πλοία δε θα αποπλεύσουν λόγω έλλειψης καυσίμων που έχει δήθεν προκαλέσει η απεργία των οδηγών βυτιοφόρων. Ομως χτες αποκαλύφθηκε ότι τα συγκεκριμένα πλοία - το πρώτο ανήκει στη ΛΑΝΕ, δηλαδή στον Βαρδινογιάννη και τα υπόλοιπα στον Αγούδημο - παίρνουν καύσιμα από ανεφοδιαστικά μικρά πλοία («ποκεράδικα») και όχι βυτιοφόρα.

Χτες το μεσημέρι ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του ΥΕΝ ότι ο αρχηγός του Λιμενικού διέταξε προανάκριση για το θέμα. Το απόγευμα όμως, με εξόφθαλμη την άνωθεν παρέμβαση, η εντολή ακυρώθηκε και την αυθαιρεσία των εφοπλιστών τη βάφτισαν... «τροποποίηση δρομολογίων»! Η εντολή προανάκρισης περιορίστηκε μόνο στο πλοίο «ΝΤΑΛΙΑΝΑ» που δεν απέπλευσε από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ