Πέμπτη 15 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ
Ολοι οι δρόμοι απόψε οδηγούν στο Σύνταγμα

Στις 8.30 μ.μ. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Απόψε το βράδυ, στις 8.30 μ.μ., οι εργαζόμενοι της Αθήνας, οι άνθρωποι του μόχθου συναντώνται στην πλατεία Συντάγματος, στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνουν οι ΚΟ του Λεκανοπεδίου του ΚΚΕ, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Με την αποψινή συγκέντρωση κορυφώνεται η πολιτική εξόρμηση που υλοποιούν εδώ και καιρό οι δυνάμεις του Κόμματος στο λαό του Λεκανοπεδίου, με τον οποίο επιδίωξαν να συζητήσουν την πολιτική πρόταση συμμαχίας και εξουσίας του Κόμματος, στο πλαίσιο της νέας πορείας του στο λαό. Εκατοντάδες ήταν οι περιοδείες, οι εξορμήσεις, οι συσκέψεις και οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε χώρους δουλειάς, σε στέκια νεολαίας, στις γειτονιές. Συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, νέους και γυναίκες, συνταξιούχους, ανέργους, με όλους εκείνους των οποίων τα συμφέροντα αντικατοπτρίζονται στις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ. Ειδική δουλειά έγινε για τη συμμετοχή των μεταναστών εργατών με κάλεσμα στις μητρικές τους γλώσσες, με συζητήσεις, εξορμήσεις σε στέκια και χώρους όπου συχνάζουν.

Στο επίκεντρο αυτής της δραστηριότητας βρέθηκε και η ενημέρωση των εργαζομένων για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, με κύριο αυτό που αφορά στην Ευρωσυνθήκη και τις συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή της και το κάλεσμα για υιοθέτηση του αιτήματος να τεθεί αυτή σε δημοψήφισμα.

Στο έδαφος των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Αττικής έγινε προσπάθεια από τις δυνάμεις του Κόμματος να απαντηθούν τα «γιατί», να καταδειχτούν οι αιτίες και να υποδειχτεί η διέξοδος απ' τη σημερινή δυσβάστακτη πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν.

Η ανάπτυξη αυτού του διαλόγου συνδυάστηκε με την προσπάθεια έντασης των αγώνων για ζητήματα που «καίνε» την εργατική λαϊκή οικογένεια όπως είναι το Ασφαλιστικό, το εισόδημα κ.ά. Προσπάθεια που δε σταματά ποτέ καθώς αναδεικνύεται απ' τα πράγματα σε επιτακτική ανάγκη η ανάπτυξη ακόμα πιο ισχυρών, αποφασιστικών αγώνων με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού, κόντρα στην πολιτική και τα κόμματα της πλουτοκρατίας και τα στηρίγματά της στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και αλλού.

Η πολιτική εξόρμηση, βέβαια, συνεχίζεται και σε όλη τη χώρα διοργανώνεται για το επόμενο διάστημα πλήθος εκδηλώσεων. Στο πλαίσιό της το Σάββατο 24/5, στις 9 μ.μ., η Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει στο Ηράκλειο Κρήτης, στην πλατεία Λιονταριών.

Πούλμαν για τη συγκέντρωση

Αύριο Πέμπτη, πούλμαν για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα θα αναχωρήσουν από:

-- Γλυφάδα (Αγιος Τρύφωνας) στις 6.45 μ.μ.

-- Ελληνικό (πλατεία Σουρμένων) στις 6.45 μ.μ.

-- Αργυρούπολη (Δημαρχείο) στις 6.45 μ.μ.

-- Γαλάτσι (Παλαιό τέρμα) στις 6.15 μ.μ.

-- Πέραμα (Πλ. Ηρώων) στις 6.00 μ.μ.

-- Νέα Μάκρη (κεντρική πλατεία) στις 6.10 μ.μ.

-- Ραφήνα (κτίριο του ΟΤΕ) στις 6.30 μ.μ.

-- Αρτέμιδα (ξενοδοχείο ΜΕΔΟΥΣΑ) στις 6.30 μ.μ.

-- Λαύριο (κτίριο του ΚΕΠ) στις 6 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ