Πέμπτη 15 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Νίκη Κλίντον, αλλά...

ΔΥΤΙΚΗ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ.--

Ανετη νίκη στην προκριματική αναμέτρηση στη Δυτική Βιρτζίνια της υποψήφιας για το χρίσμα των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, αφού συγκέντρωσε ποσοστό 67% έναντι 26% του αντιπάλου της Μπαράκ Ομπάμα. Εντούτοις, ο αντίπαλός της φαίνεται ότι κερδίζει το χρίσμα.

Εννοείται ότι, μιλώντας στους ψηφοφόρους της η Χίλαρι Κλίντον έκανε σαφή την αποφασιστικότητά της να παραμείνει στην κούρσα εναντίον του Μπαράκ Ομπάμα. Αναλυτές ήδη κάνουν λόγο για «τα τρία πιθανά σενάρια ηρωικής εξόδου», αφού η Κλίντον υπολείπεται του Ομπάμα στη λεγόμενη λαϊκή ψήφο, σε εκλεγμένους εκλέκτορες στο συνέδριο του κόμματος και στους υπερεκλέκτορες, η εκστρατεία της πάσχει από έλλειψη χρημάτων και αντιμετωπίζει όλο κι εντονότερες πιέσεις να αποχωρήσει από την εκστρατεία ώστε να υπάρξει συσπείρωση των Δημοκρατικών εν όψει των εκλογών του Νοέμβρη εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών Τζον ΜακΚέιν.

Πάντως, η Κλίντον αρνείται πεισματικά να αποχωρήσει, γεγονός που αποτελεί εκδήλωση της ιδιόμορφης(;) «εμφύλιας διαμάχης» που έχει ξεσπάσει εντός του Δημοκρατικού Κόμματος, μία ακόμη εκδήλωση της σύγκρουσης του κεφαλαίου στις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ