Πέμπτη 15 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Είκοσι δύο νεκροί και 40 τραυματίες ήταν ο πρώτος απολογισμός επίθεσης καμικάζι που σημειώθηκε, αργά χτες, δυτικά της ιρακινής πρωτεύουσας την ώρα σουνιτικής κηδείας.

ΡΩΜΗ.-- Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε χτες από τη Βουλή των Αντιπροσώπων η νέα κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι με 335 ψήφους υπέρ και 275 κατά. Σήμερα αναμένεται ανάλογη ψηφοφορία να διεξαχθεί στη Γερουσία.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε τμήμα της Ισπανικής Πολιτοφυλακής στη Χώρα των Βάσκων και σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, η επίθεση αποδίδεται στη βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Την παραίτησή της υπέβαλε η υπουργός Περιβάλλοντος της Βραζιλίας Μαρίνα Σίλβα, εξαιτίας των «ανυπέρβλητων δυσκολιών να εφαρμόσει την περιβαλλοντική πολιτική» ειδικά στην περίπτωση του Αμαζονίου.

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ.-- Ενοπλοι δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Χόρχε Μέριδα, που εργαζόταν στην εφημερίδα Prensa Libre και κάλυπτε συχνά θέματα που άπτονταν του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και κυβερνητικής διαφθοράς. Πρόκειται για τον δεύτερο δημοσιογράφο ο οποίος δολοφονείται στη χώρα, φέτος, ανακοίνωσαν οι αρχές της Γουατεμάλας.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Με την απειλή των όπλων εκατοντάδες αστυνομικοί άρχισαν χτες να εκκενώνουν καταυλισμούς 9.000 προσφύγων στο Κιτάλε της δυτικής Κένυας, όπου είχαν καταφύγει μετά τα φονικά επεισόδια που ακολούθησαν τις εκλογές του περασμένου Δεκέμβρη με αποτέλεσμα το θάνατο πολλών εκατοντάδων αθώων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ